Policisti Policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7. ure dne
8. 8. 2017, do 7. ure dne 9. 8. 2017 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

TOREK 1. 8. 2017:

Ob 19:58 uri so bili policisti obveščeni, da je v Obrežu prišlo do tatvine kokoši s strani znanih oseb, ki so se odpeljale s kraja. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 20.05 uri smo bili obveščeni, da je na območju Velike Nedelje proti Drakšlu onesnaženo vozišče in naj bi do onesnaženja prišlo zaradi kmetijskih opravil. Policisti so relacijo pregledali, vendar kršitelja niso izsledili.

Ob 20.30 uri smo v naselju Mihovci pri Veliki Nedelji pri kontroli prometa ustavili vozilo in voznika državljana Srbije, ki je prevažal 8 državljanov Turčije. Ugotovljeno je bilo, da so tujci na nezakonit način prestopili državno mejo mimo mejnega prehoda. Vsi tujci so bili pridržani vozilo pa zaseženo. Med postopkom je vseh osem državljanov zaprosilo za mednarodno zaščito, kjer bodo v postopku odpeljani v azilni dom. Državljana Srbije, ki je tujce prevažal, bomo s kazensko ovadbo ovadili in privedli na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju zaradi kaznivega dejanja Prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, saj je utemeljeno osumljen da je ostale tujce nezakonito spravil na ozemlje republike Slovenije.

Ob 22.10 uri smo v Veliki Nedelji intervenirali na javnem kraju, kjer je bil kršen javni red in mir. Pri tem sta se dve osebi druga do druge nespodobno vedli, pri čemer je bil obema kršiteljema izdan plačilni nalog.

Napoved aktivnosti za sredo dne 9. 8. 2017:
– ob rednem delu bodo policisti izvajali meritve hitrosti z laserskim merilnikom in ugotavljali prisotnost alkohola pri voznikih, še zlasti pri enoslednih motornih vozilih.

PRIPRAVILA:
Dušan Leben, policist I
in Edvard Cvetko, komandir