Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7. ure, dne 9. 8. 2017, do 7. ure, dne 10. 8. 2017, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

SREDA 9. 8. 2017:

Ob 10:00 smo bili obveščeni o PN I. kategorije – dogodek na LC v naselju Lešnica. Voznica je trčila v jazbeca in si poškodovala vozilo. Izdano ji je bilo Obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

Ob 12:03 smo bili obveščeni o požaru na stanovanjski hiši v Mali vasi pri Ormožu. Na kraju so bili tudi gasilci PGD Koračice in Pršetinci. Nastala je manjša materialna škoda, saj je zgorelo nekaj slame in par lat. Zadevo bomo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 12:14 smo bili obveščeni o PN I. kategorije na Ptujski cesti v Ormožu. Nastala je minimalna materialna škoda. Udeleženca in vozili sta izpolnjevala pogoje za udeležbo v cestnem prometu, zato jima je bilo izdano Obvestilo o odstopu od ogleda kraja PN.

Ob 13:21 smo imeli v Miklavžu pri Ormožu v postopku tujce državljane Madžarske, kateri so v naselju Miklavž pri Ormožu nabirali odpadne kovine brez ustreznih dovoljenj. V tej zvezi smo obveščali delavce FURS-a.

Ob 16:16 smo bili obveščeni o najdbi delujočega črnega mobilnega znamke LG, katerega je najditeljica našla na lokalni cesti v naselju Pršetinci. Lastnik telefona lahko dobi telefon na PP Ormož, ob ustreznem dokazilu, da je telefon njegov.

Ob 21.40 uri je voznik na relaciji Sv. Tomaž – Ormož, trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano mu je bilo Obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

Napoved aktivnosti za četrtek dne 10. 8. 2017:
– v dopoldanskem času bomo na postajnem območju nudili asistenco radarju;
– ob rednem delu bomo izvajali meritve hitrosti z laserskim merilnikom in ugotavljali prisotnost alkohola pri voznikih.

Pripravila:
Dejan Vnuk, policist I
in Edvard Cvetko, komandir

Naslovna slika je SIMBOLNA.