SREDA 28. 8. 2019

Ob 7:30 uri je lastnica objekta iz Libanje prijavila poškodovanje zelenice, katero so povzročile sovaščanove pobegle živali.

Ob 9:09 uri smo bili obveščeni o odtujenem nahrbtniku iz osebnega avtomobila v Vičancih. Evidentirali smo kaznivo dejanje Tatvine.

Ob 10:14 uri smo bili obveščeni o postavljenih ovirah ob lokalni cesti v naselju Podgorci.

Ob 11:25 uri nas je občinski nadzornik obvestil o poškodovanju avtobusnega postajališča na Bresnici.

Ob 19.40 smo pri reki Dravi imeli v postopku moškega, kateri je lovil ribe brez ribiške dovolilnice. Zoper moškega sledi predlog drugemu prekrškovnemu organu zaradi kršitve določil Zakona o sladkovodnem ribištvu.

Ob 21.40 smo tujcu, kateri ni plačal globe začasno odvzeli dokumente, katere bomo vrnili, ko bo plačal globo.

ČETRTEK 29. 8. 2019:

Ob 13:47 uri smo bili s strani občana obveščeni o opaženih osebah, ki bi lahko bili tujci. Patrulje so pregledale okolico in pri tem na območju gozda v Šalovcih izsledili 24. drž. Pakistana, 8. drž. Bangladeša in 2. drž. Indije. Po končanem postopku z osebami bomo osebe vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Ob 14.26 uri smo bili s strani občana obveščeni, da mu je nn storilec odtujil 100 Evrov. Patrulja je na kraju ugotovila, da je lastnik omenjeni denar spravil v etui mobilnega telefona, katerega je pustil na mizi za stanovanjsko hišo in odšel opravljat kmetijska dela. Ko se je vrnil je opazil, da nima več denarja. Patrulja je na kraju sprejela predlog za pregon kaznivega dejanja Tatvine. Po zbranih obvestilih bomo napisali poročilo na državno tožilstvo.

Ob 14.35 uri smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Patrulja je na kraju ugotovila, da je prijavitelj naznanil lažno kršitev, zaradi česar mu je bil izdan plačilni nalog.

Napoved aktivnosti preko vikenda:

– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel).
– V času od 26. 8. pa do 8.9. 2019 potekajo poostrene aktivnosti »varnost otrok in začetek šolskega leta«

Pripravili policisti PP ORMOŽ