Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 ure dne
12. 5. 2020, do 7.00 ure dne 13. 5. 2020 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

TOREK 12. 5. 2020

Ob 9:41 uri smo bili obveščeni o dogodku v Ormožu. Enemu od kupcev je namreč zaradi močnega sunka vetra »pobegnil« nakupovalni voziček, ki je potem trčil v na parkirišču parkiran osebni avto in ga poškodoval, tako da se mu je sesula šipa na prtljažnih vratih .

Ob 20:32 uri smo v naselju Krčevina obravnavali prometno nesrečo s udeležbo divjadi. Ker sta voznik in vozilo izpolnjevala pogoje za udeležbo v prometu je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 20:37 uri smo v naselju Žerovinci obravnavali prometno nesrečo s udeležbo divjadi. Ker sta voznik in vozilo izpolnjevala pogoje za udeležbo v prometu je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

Napoved aktivnosti za sredo 13. 5. 2020:
– Med 4. 5. 2020 in 31. 5. 2020 poteka poostren nadzor cestnega prometa – varnost kolesarjev.
– Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.).
– Opravljali bomo nadzor nad spoštovanjem Odloka o začasni splošni prepovedi zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji.

Pripravila:
Gregor Bezjak, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir