Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure, dne 12. 4. 2013 do 7:00 ure dne 15. 4. 2013, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 12. 4. 2013

Ob 13:08 so v Ormožu obravnavali poškodbo parkiranega vozila. Opravili smo ogled ter napisali uradni zaznamek.

Ob 19:20 uri so bili s stani občanke obveščeni, da je na območju Vuzmetinec našla neeksplodirano mino. Na kraju je patrulja le-to zavarovala do prihoda pirotehnikov iz RCO.

SOBOTA 13. 4. 2013

Ob 20.13 uri so na RC Loperšice- Obrež obravnavali dogodek, kjer je voznik osebnega avtomobila povozil fazana. Ob 20.52 pa je voznik OA v Vinskem vrhu na LC povozil srno.

NEDELJA 14. 4. 2013

Ob 9:40 uri so vozniku osebnega avtomobila v naselju Pavlovci zasegli posušene zelene delce rastlin, za katere se sumi, da gre za prepovedano drogo, prav tako je bil vozniku odrejen strokovni pregled in odvzem telesnih tekočin. Po znanih opravljeni analizi sledi ustrezen ukrep.

Ob 16:00 uri so bili obveščeni o sosedskem sporu zaradi gozdne ceste v naselju Podgorci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da gre za dolgoletne spore, kateri so že na sodišču. Prijavitelj je bil napoten na zasebno tožbo.

Ob 20.45 uri so v Gomili pri Kogu obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi.

Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 15. 4. 2013:

Hitrost – počasneje je varneje!

Neprilagojena hitrost je na slovenskih cestah med glavnimi dejavniki prometnih nesreč, še zlasti tistih z najhujšimi posledicami. Pogosto je povezana tudi z nekaterimi drugimi dejavniki, kot so nepravilna stran in smer vožnje, nepravilno prehitevanje in neupoštevanje pravil o prednosti. Področje hitrosti je zato ključno za zagotavljanje boljše prometne varnosti.

Nekateri vozniki hitrosti in načina vožnje žal še vedno ne prilagodijo svojim sposobnostim za vožnjo, lastnostim in stanju ceste ter preglednosti na njej, gostoti in drugim značilnostim prometa, vremenskim razmeram ter značilnostim vozila in tovora. Pozabljajo, da promet in cesta napak ne oproščata. Ne zavedajo se, da je dovolj zgolj trenutek nepazljivosti, ki jim lahko popolnoma spremeni življenje, in da je lahko usodna že najmanjša prekoračitev hitrosti.

Da bi voznike opozorili na to, kako zelo pomembno je upoštevati hitrostne omejitve in druga prometna pravila, policisti v sodelovanju z drugimi državnimi in nevladnimi organizacijami že vrsto let izvajamo akcijo Hitrost – počasneje je varneje.

V okviru teh prizadevanj bo v času od 15. 4. 2013 do 21. 4. 2013 potekal evropsko usklajen nadzor hitrosti t.i. »SPEED«, v katerem bomo sodelovali tudi policisti PP Ormož in s poostrenimi nadzori in ob rednem delu, kontrolirali hitrost vozil.
PRIPRAVILA:
Jožef Magdič, policist I
in Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšpektor II