V občini Središče ob Dravi praznujejo 59.občinski praznik. Številne športne, družabne in kulturne prireditve potekajo že od sredine marca, zaključile pa se bodo s kresovanjem na večer pred prvim majem. V četrtek je ob spomeniku padlim v narodno osvobodilni vojni na Trgu talcev bila komemoracija, na kateri je tradicionalno spregovoril Miran Krajnc. V svojem nagovoru je poudaril, da bomo – ne glede na to, kako dolgo bomo brskali po zgodovini – morali priznati, da sta upor proti okupatorju in narodno osvobodilni boj med 2. svetovno vojno bila najpogumnejše dejanje v vsej zgodovini slovenskega naroda. Venec k spomeniku so položili župan občine Središče ob Dravi Jurij Borko z delegacijo.

Utrinki s komemoracije:

Osrednja slovesnost ob 59. občinskem prazniku v občini Središče ob Dravi. Slavnostni govornik je bil župan Jurij Borko. Obiskovalci, med katerimi so bili številni gostje, so v nadaljevanju prisluhnili 10 letnemu pevcu Matevžu Šavora, ki je navdušil s številnimi znanimi popevkami.

Matevž Šavora na odru središke SOKOLANE (Foto: Zdravko Munda)

Sledila je podelitevv občinskih priznanj. Prejeli so jih: Silvo Tkalec za delo v gasilstvu, Ivanka Bračíč za dolgoletno delo v Društvu za telesno vzgojo Središče ob Dravi ter Marjeta in Zvonko Veldín za štirideset let delovanja v folklori. Posebno priznanje so prejeli kegljači Društva upokojencev Središče ob Dravi. Bronasto plaketo je prejel Jakob Terbuc iz Središča ob Dravi za 50 let dela v gasilstvu, zlato plaketo pa Franc Čavničar z Grab za aktivno in požrtvovalno delo v lovstvu.