PETEK 12. 5. 2023

Ob 9.45 smo sprejeli prijavo kaznivega dejanja goljufije. Po vseh zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 20.44 smo na glavni cesti izven naselja Hajndl kontrolirali voznika osebnega avtomobila, pri postopku je alkotest pokazal 0,34 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

Ob 22.14 smo na glavni cesti izven naselja Hum pri Ormožu kontrolirali voznika osebnega avtomobila, pri postopku je alkotest pokazal 0,47 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

Ob 2.29 smo na regionalni cesti izven naselja Ptuj kontrolirali voznika osebnega avtomobila, pri postopku je alkotest pokazal 0,34 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

SOBOTA 13. 5. 2023

Ob 19.12 so policisti začasno proti potrdilu odvzeli vozniško dovoljenje vozniku osebnega vozila, kateri je pred tem opravil preizkusa alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom, rezultat preizkusa je pokazal 0.34 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Ob 19.45 so policisti odredili pridržanje zoper voznika po 24. čl. ZPrCP, saj je elektronski alkotest pokazal, da je med vožnjo imel 0.88 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Proti potrdilu odvzeto vozniško dovoljenje, zoper voznika bo na Okrajno sodišče podan predlog za uvedbo postopka o prekršku zaradi vožnje pod vplivom alkohola.


NEDELJA 14. 5. 2023

Ob 17.24 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.


TOREK 16. 5. 2023

Ob 9.21 so policisti v Ormožu obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo.

Tekom večera in noči smo bili na več krajih dogodkov zaradi poplavljenih voziščih in plazov. Na glavni cesti »Mihovski klanec« je zemeljski plaz zaprl polovico vozišča, promet je urejen enosmerno s semaforji.

Udeležence v cestnem prometu opozarjamo na previdnost, saj je zaradi povečanih vodostajev in meteornih voda na voziščih ostal gramoz in zemlja, kar se pristojne službe trudijo odstraniti v najkrajšem možnem času. Prav tako opozarjamo tudi vse ostale na previdnost, saj je zemljišče razmočeno in velika možnost plazov. Ob tem pa naj vsi upoštevajo postavljeno prometno signalizacijo in navodila ter opozorila pristojnih služb.

Napoved aktivnosti za sredo dne 17. 5. 2023:
– v popoldanskem času bomo opravljali asistenco radarju.
– v kolikor bi opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko nedovoljeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, idr.).

Pripravili policisti PP ORMOŽ