Iz vsebine:
Žal se je narava spet poigrala z nami. Dežju ni bilo videti konca in posledice obilnih padavin so grozljive. Zaradi poplav je samo na Ormoškem bilo ogroženih najmanj 50 stanovanjskih hiš, sprožali so se številni plazovi, nastala pa je tudi velika škoda na infrastrukturi, cestah in kanalizaciji. Poleg Civilne zaščite so vse dni v akciji bili domači gasilci, ki so neutrudno pomagali in reševali, kar se je rešiti dalo. Tako je prav, da so gasilci dobro opremljeni in da imajo urejene tudi svoje gasilske domove. IN – gasilcem PGD PODGORCI se je uresničila dolgoletna želja, saj so se konec aprila končno preselili v svoj novi gasilski dom.

2. V nadaljevanju pa na Kog: Na pobudo domačina Mira Munde so vinogradniki in vinarji na Kogu minuli konec tedna pripravili zanimiva vinska dogajanja, ki so se odvijala pod skupnim naslovom KOG VIN. Med tridnevnimi dogajanji je zadnji dan bila tudi STROKOVNO VODENA DEGUSTACIJA IN MASTERCLASS ŠIPONOV:

3. V okviru modula aktivno državljanstvo in programa EPAS – Šola ambasadorka Evropskega parlamenta – so minuli teden na Gimnaziji Ormož gostili evropskega poslanca Matjaža Nemca. Ta jim je predstavil delo evropskega poslanca in odgovarjal na številna vprašanja v zvezi z Evropsko unijo:

4. Magistrica Blanka Erhartič Kralj – profesorica slovenskega jezika na ormoški Gimnaziji, je minuli četrtek v Knjižnici Franca Ksavra Meška predstavila svojo TRETJO pesniško zbirko z naslovom MOČ.

5. Minuli DAN EVROPE so učenci osnovnih šol Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž, Gimnazije Ormož ter vrtcev obeležili tudi v Ormožu. Letos je bila to deseta prireditev po vrsti, ki tradicionalno poteka ob Grajski pristavi, naslovili so jo: ORMOŽ NA TURISTIČNEM ZEMLJEVIDU EVROPE.

6. Ormoški nogometaši so v okviru 14.kroga lige 1.razred MNZ Ptuj minulo soboto odigrali tekmo z nogometaši Tržca. Varovanci trenerja Marka Velečiča ne popuščajo…