Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 dne 19. 5. 2023 do 7.00 dne 22. 5. 2023 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 19. 5. 2023

Ob 11.05 je oškodovanec na PP prijavil, da mu je neznani storilec iz parkiranega vozila pred eno od ormoških trgovin, odtujil denar, katerega je imel v vozilu. Evidentirali smo kaznivo dejanje Tatvine. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Ob 23.33 so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila, kateri je vozil pod vplivom alkohola. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog in prepovedana nadaljnja vožnja.

SOBOTA 20. 5. 2023

Ob 21.25 so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila, kateri je vozil pod vplivom alkohola. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog in prepovedana nadaljnja vožnja.

Ob 22.10 so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila, kateri je vozil pod vplivom alkohola. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog in prepovedana nadaljnja vožnja.

Ob 23.40 so policisti na Ptuju zasegli delno pokajen zvit cigaret z zelenimi delci rastline. Zaradi suma prekrška po ZPPPD je bil s potrdilom o zasegu predmet zasežen. Po prejeti analizi sledi hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

Ob 2.20 so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila, kateri je vozil pod vplivom alkohola. Zoper kršitelja sledi obdolžilni predlog na OS Ormož, prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja.

NEDELJA 21. 5. 2023

Ni dogodkov

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 22. 5. 2023:
– v kolikor bi opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko nedovoljeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, idr.).

Pripravili policisti PP ORMOŽ