Naslovna fotografija: FOTOHOST

V občini Sveti Tomaž so danes položili temeljni kamen za izgradnjo novega vrtca. Ta bo zgrajen južno ob tamkajšnji osnovni šoli in bo predstavljal eno največjih pridobitev v občini, za katero so si prizadevali tri leta.
Bogat kulturni program so pripravili otroci vrtca JEŽEK, ki deluje znotraj tamkajšnje osnovne šole. Temeljni kamen pa so položili Larisa in Rok iz vrtca; ravnateljica Osnovne šole Pepca Kupčič, župan občine Sveti Tomaž Mirko Cvetko in direktor cestnega podjetja Murska Sobota Jožef Dominko. Na slovesnosti sta bila prisotna tudi župan občine Ormož Alojz Sok in župan občine Središče ob Dravi Jurij Borko.

DSC_0114

Na otvoritvi: (z leve) Jožef Dominko, Pepca Kupčič, Mirko Cvetko; (spodaj z leve): Rok, Larisa
(FOTO: FOTOHOST )

Vrtec JEŽEK v Svetem Tomažu trenutno obiskuje 54 otrok, zanje pa skrbi 9 zaposlenih. Vrtec se sedaj nahaja v prostorih šole, nova zgradba za vrtec pa bo tudi velika pridobitev za prostorske potrebe šole, je povedala ravnateljica OŠ Sveti Tomaž Pepca Kupčič.

Zgradbo vrtca bo gradilo Cestno podjetje Murska Sobota. Pogodbena vrednost znaša 927 tisoč evrov, in obsega PRVI sklop del.
Končna vrednost investicije, z opremo vred, (oprema bo predstavljala DRUGI sklop del) znaša nekaj čez 1.239.000,00 evrov, od tega so si v občini Sveti Tomaž uspeli pridobiti 85 odstotkov sredstve iz evropskega sklada za regionalni razvoj.
Vrtec bo vseljiv konec julija prihodnje leto.