ROKOMET, Miha KAVČIČ:
Ormož, Velenje, Našice,…

Miha Kavčič, 19. 6. 1998, se je spoznal z rokometom v Osnovni šoli Miklavž pri Ormožu, kjer je skupaj s sošolci Dominikom Ozmecem, Kevinom Cafom, Gregorjem Fekonjo in Filipom Lucijem igral mini rokomet. Pot ga je vodila v rokometni klub Jeruzalem Ormož, kjer je z generacijami 1996, 1997 in 1998 serijsko osvajal kolajne na državnih prvenstvih ter osvajal močne mednarodne turnirje po celotni Evropi. Z odličnimi igrami v klubskih mlajših selekcijah se je prebil tudi v reprezentanco mlajših kadetov, kadetov in mladincev. Je dobitnik srebrne medalje leta 2015 na Olimpijskem festivalu evropske mladine v Gruziji oz. Tbillisiju in dobitnik zlate medalje leta 2019 na Evropskem prvenstvu v Sloveniji oz. Celju. Evropski prvak je postal skupaj s soigralci iz Ormoža Tilnom Kosijem, Dominikom Ozmecem, Gašperjem Horvatom in Tinčekom Hebarjem. Ekipo je kot trener vodil Ormožan Saša Prapotnik.

Miha Kavčič v akciji. Foto: Rok Jošt

Čeprav šteje šele 23 let je Miha odigral že sedem sezon v 1. A državni rokometni ligi. Štiri sezone v dresu Jeruzalema in tri sezone v dresu Gorenja. V Ormožu je v štirih sezonah dosegel 208 zadetkov (20 strelec v zgodovini ormoškega kluba), v Velenju pa je v treh sezonah dosegel 304 zadetke. Izjemen 193 cm visoki krožni napadalec je iz Hardeka v Rdečo dvorano prestopil leta 2018. Z Gorenjem je v zadnji sezoni 2020/2021 osvojil tudi naslov državnih prvakov. Miha je pri Osah igral izjemno pomembno vlogo v napadu, v obrambi pa ga je trener Zoran Jovičič bolj ali manj “šparal” prav zaradi igre v napadu. Sicer gre za igralca, ki je v Gorenje prispel kot eden najboljših obrambnih igralcev.

Miha Kavčič, 19. 6. 1998, 193 cm, krožni napadalec, kluba: Jeruzalem Ormož, Gorenje Velenje. Foto: Rok Jošt

Zdaj je pred Kavčičem selitev na Hrvaško, natančneje k ekipi Nexe Našice, katero vodi Slovenec Branko Tamše. Gre za drugi najboljši klub pri naših južnih sosedih, ki je vzorno organiziran in sestavljen iz številnih nadarjenih mladih reprezentančnih igralcev. Skratka igranje v Našicah bo prava odskočna deska za dodatno napredovanja Kavčiča v igri, tako v napadu kot v obrambi. Če bo bivši član Jeruzalema in Gorenja imel srečo s poškodbami pa ga v prihodnosti zagotovo vidimo v kakšni izmed najmočnejših lig v Evropi.
Miha Kavčič SREČNO!

Miha Kavčič je v zadnji sezoni 2020/2021 z Gorenjem osvojil naslov državnih prvakov. Foto: Rok Jošt