BORILNE VEŠČINE:
Odlični nastopi Ormožanov

V soboto 9.4.2011 je v Brežicah potekal tretji, zaključni turnir za Državno prvenstvo v Kikboksu discipline – K1-r, light contact in kick light, katerega so se udeležili trije tekmovalci in tekmovalka Kluba borilnih veščin Ormož in sodnica Tončka Kaluža. Turnir je potekal v organizaciji Kickboksing zveze Slovenije in kluba TBK Brežice. Na tekmovanju je sodelovalo 175 tekmovalcev iz 25. slovenskih klubov. Pod vodstvom trenerjev Milana in Danila Korotaja so bili doseženi naslednji odlični rezultati:

V kategoriji starejši kadeti do 42 kg sta se v finalu discipline light contact pomerila člana Kluba borilnih veščin Ormož Matjaž Pleh in Dejan Kociper, v katerem je bil uspešnejši Matjaž Pleh, ki je tako dosegel 1.mesto, na tekmovanja in skupno prvo mesto v državi in tako postal državni prvak. Dejan Kociper pa je osvojil 2.mesto na tekmovanju in skupno 2.mesto v državnem prvenstvu. Matjaž Pleh se je pomeril tudi v kategoriji starejši kadeti do 47 kg, kjer je dosegel 2. mesto na tekmovanju in skupno 2. mesto v državnem prvenstvu.

Žan Tomažič se je odlično boril v kategoriji starejši kadeti do 52 kg in starejši kadeti do 57 kg. V obeh katergorijah je v disciplini light contact dosegel 1.mesto in s tem postal dvakratni državni prvak.

Med mladinkami do 55 kg je v disciplini light contact uspešno tekmovala Nuša Štefančič in dosegla 3.mesto, kar ji je v tekmovanju za državno prvenstvo prineslo skupno 2.mesto.

Nuša Štefančič je na slavnostni prireditvi prejela priznanje Športnik leta za leto 2010, ki ga podeljuje Kickboxing zveza Slovenije.