ROKOMET:
Obljuba dela dolg

Z zmagami proti Krškem (32 : 24) in Ribnici (30 : 28) zdaj nekoliko lažje dihajo tudi v ormoškem rokometnem klubu, vendar se zgodba že v soboto spet lahko zasuče v negativno smer. Pred Jeruzalemčki je gostovanje v Ivančni Gorici pri Svišu, ki je novinec v ligi. Letos je ekipa že enkrat gostovala pri novincu v ligi in sicer pri Sevnici. Razplet tekme je bil klavrn – poraz proti po kvaliteti slabši ekipi od Vinarjev. V taboru Ormožanov upajo, da je bila Sevnica dovolj veliko opozorilo in da se zgodba ne bo ponovila tudi tokrat v deželi Josipa Jurčiča in “Desetega brata”. Sviškoti so namreč po kvaliteti močnejša zasedba od Sevnice, predvsem pa klub, ki spada med najbolj organizirane v Sloveniji. Odgovor kako prispeti do nove zmage v Ivančni Gorici je jasen in samo eden: “Obramba, obramba, obramba,…” Ta je četo trenerja Saše Prapotnika pripeljala do točk v Krškem in doma proti Ribnici. Če bo obramba na tako visokem nivoju in z njo razpoložen vratar Boštjan Belec (36 obramb v zadnjih dveh tekmah), potem se za uspeh ni potrebno bati. V nasprotnem primeru pa bodo sledili znova neprijetni trenutki, kot so na tekmah proti Sevnici in Trimu. Sviš je še posebej nevaren na domačih tleh, zato bo potrebno zaigrati mirno ter zbrano in v prvi vrsti zaustaviti začetni nalet nasprotnika. Tudi tokrat je ekipa Jeruzalema zaradi poškodb in bolezni trenirala v okrnjeni zasedbi, vendar je zdaj to že stalnica, ki več ne povzroča sivih las, ampak se je ekipa navadila že vsega hudega. Tekma v soboto 27. oktobra v Ivančni Gorici se prične ob 19.00 uri. Fantje vedo kaj prinaša zmaga ali točka, saj obljuba po tekmi s Krškim dela dolg, zato lahko pričakujemo nabriti Jeruzalem.

ROKOMET, mlajše selekcije:
Peta zaporedna zmaga kadetov
Arcont Radgona – Jeruzalem 27 : 34 (13 : 19)
Jeruzalem:
Caf, T. Cvetko; Kavčič, Kolmančič 5 (3), G. Horvat 2 (1), V. Lukman 2, D. Kociper 3, Žižek Cvetko, R. Cvetko 6 (1), Štumberger 1, D. Ozmec 1, Šandor 10, T. Kosi 4, Topolovec.
Gostje so vodili celo tekmo, v 1. polčasu največ za 7 zadetkov, v 2. polčasu pa največ za 9 zadetkov. Nekateri igralci so dobili počitek, nekateri pa visoko minutažo, ki so jo izkoristili nekoliko slabše. Pohvaliti je potrebno borbene gostitelje pri katerih je prvi strelec lige Jure Kocbek dosegel 8 zadetkov. Po prvem delu predtekmovanja skupine Vzhod je ekipa zabeležila 6 zmag in en poraz s 34 : 31 v Celju. Za prikazane igre se fantom lahko sname le klobuk.