V Ormožu se pripravljamo na Martinovanje 2012! In vse je že na red, so povedali organizatorji in vsi sodelujoči na tiskovni konferenci.
Območno združenje Rdečega križa Ormož je v torek zvečer v Beli dvorani pripravilo svečanost za prostovoljce. Podelil so 21 priznanj oziroma zahval in dve nagradi.
Po nekaj letnih prizadevanjih je občinama Središče ob Dravi in Ormož le uspelo zagotoviti potrebna sredstva za obnovo vodovoda Frankovci – Središče ob Dravi. Danes je vodovod obnovljen, otvoritev je bila minuli petek.
Med posebnimi dosežki v občini Središče ob Dravi pa štejejo tudi prenovljeno cesto GODENINCI _ SREDIŠČE OB DRAVI – PRESEKA. Tudi to investicijo je delno financirala Evropska unija iz sredstev
„ Razvoj obmejnih območij s Hrvaško“.
V Ormožu pa smo zabeležili še en pomemben dogodek: V soboto, 20.oktobra na Svetovni dan osteoporoze je namreč v Ormožu bilo srečanje Zveze društev bolnikov z osteoporozo. V športni dvorani na Hardeku se je zbralo čez 900 ljudi iz vse Slovenije:
Minuli teden je Kmetijska zadruga Ormož na Marofu pripravila jesenski hišni sejem, ki je trajal tri dni. V sklopu sejma so odprli tudi razširjeno kmetijsko trgovino, z dotatno ponudbo, kar bo velika pridobitev za kmetovalce in vse ostale, ki potrebujejo to in ono za delo doma, v naravi, v trgovino pa bo možno kupovati tudi svežo zelenjavo.
Na OŠ Miklavž pri Ormožu so minuli teden v okviru vseslovenskega projekta Simbioza izvajali računalniške tečaje za občane, ki se do sedaj še niso naučili rokovanja z računalnikom, predvsem pa niso imeli možnosti, da bi se seznanili z možnostmi, ki jih računalnik ponuja. Poučevali so jih šolarji.
Topli oktobrski dnevi so priložnost za prijateljska druženja tudi ob delu….
Tako se je v soboto 5 prijateljev z družinami zbralo pri Boštjanu Jelovici v Središču ob Dravi. Pa smo pogledali kako to poteka…….
Aktiv žena Središče ob Dravi je tudi letos pripravilo KOŽUHAJE; takšno pravo domače …. in sicer v škednju pri Žerjavovih; po domače pri Verhovčakovih na Grabah. Veselo je bilo – tako kot je na domačih kožuharah veselo bilo tudi nekoč.
Glede na Mesec požarne varnosti se je povsod naokrog zvrstilo kar nekaj preventivnih gasilskih vaj. Ena takšnih je bila tudi v Miklavžu pri Ormožu: Zgodil se je potres, in iz šole je bilo potrebno reševati učence ……
Med športnimi dogodki pa si boste lahko ogledali prispevek z rokometne tekme med Ormožani in Ribničani, ter še nekaj ostalih zadnjih dogodkih iz nogometnih igrišč.

Oddaja bo na sporedu nocoj (četrtek) ob 21.00 uri. Ponovitve bodo jutri
ob 10.00 in 16.00 uri, ter v soboto in nedeljo ob 18.00 uri.
Oddaja je na ogled tudi v okviru programa SIP TV in PeTV ter v nedeljo ob 14.00 uri na TELE M.
Ogledate pa si jo lahko tudi na tej spletni strani pod “Oddaje”.

Vabljeni k ogledu.