ROKOMET:
Kadeti Jeruzalema bronasti v državi!

V Celju je 18. in 19. maja potekal zaključni turnir kadetov za DP. Na Final 4 so se uvrstili domačini Celjani, Cimos Koper, Trimo Trebnje in Jeruzalem Ormož. Celjani in Koprčani so pri letniku 1996 že stari znanci zaključnih turnirjev, nova kluba na zaključnem turnirju v tej generaciji pa sta Trimo in Jeruzalem, ki je v Zlatorogu imel tudi daleč najmlajšo ekipo (trije 1996 letniki, sedem 1997 letnikov in sedem 1998 letnikov). Pred sezono v taboru Ormožanov ni nihče pričakoval zaključnega turnirja, pričakovanja so segala po uvrstitvi od petega do osmega mesta. Vendar je ekipa iz meseca v mesec rasla, ob tem sta se po predtekmovanju ekipi pridružila Jure Kocbek in Blaž Kuzmič (oba iz Radgone), ki sta kvaliteti ekipe dodala le še piko na i. Jeruzalemčki so v predtekmovanju osvojili prvo mesto (Celje, Gorenje, V. Nedelja, Slovenj Gradec, Drava Ptuj, Radgona, HIB Liebenau Graz), v polfinalni skupini B pa so Ormožani zasedli drugo mesto. Do Final 4 je ekipa 21 – krat zmagala, 2 – krat remizirala, doživela 3 – poraze.

Prva tekma:
Le za las ostali brez presenečenja
Jeruzalem – Cimos 24 : 26 (13 : 15)
strelci:
R. Cvetko 7, Kolmančič 7 (2), Kocbek 5, Lukman 4, Topolovec 1.
Ormožani so bolje pričeli tekmo in mrežo Koprčanov zadeli skoraj v vsakem napadu. Vodstvo Jeruzalema na začetku je bilo 3 : 1, 4 : 2, 5 : 3, 7 : 5. Žal pa obramba Ormožanov ni bila na želenem nivoju, ob tem sta vratarja T. Cvetko in Kuzmič tekomo končala pri 8 obrambah, kar pa je premalo na tako pomembnem srečanju. Cimos si je do odmora ustvaril dve točki prednosti (15 : 13), čeprav so Primorci vodili tudi že za štiri (14 : 10). Po delnem izidu 8 : 2 so Jeruzalemčki povedli z 18 : 16. Po minuti odmora koprske klopi pa je znova povedel Cimos z 20 : 19. Pri izidu 21 : 21 v 42. minuti sporna sodniška odločitev Damjana Pangerca in Aleša Vebra. Pri Cimosu je zaradi prekrška nad Kocbekom na klop za kaznovane moral Grega Krečič, ob njem pa zaradi domnevnega udarca z komolcem še Ormožan Kocbek. O udarcu slednjega ne duha ne sluha, kar je razkril tudi posnetek tekme. Namesto napada z igralcem več sta ekipi nadaljevali v polju z igro 5 na 5, kar pa so bolje izkoristili Primorci in povedli 23 : 21, 24 : 22 in 25 : 23. Žal je Kolmančiču v 39. in 45. minuti zadrhtela roka pri sedememtrovkah, ob tem sta dva ormoška strela končala v vratnici in vrnitve več ni bilo. Cimos je izkoristil vse napake nasprotnika in se na koncu veselil pomembne zmage.

Druga tekma:
Tako blizu pa tako daleč

Jeruzalem – Celje Piv. Laško 26 : 26 (14 : 13)
strelci:
R. Cvetko 9 (3), Kocbek 7 (4), Kolmančič 5 (1), Štumberger 4, Topolovec 1.
Letos sta ekipi Celja in Jeruzalema odigrali že vrsto odličnih in napetih tekem. Tako je bilo tudi tokrat. Na koncu bi obe ekipi lahko zmagali tako, da je remi bil najpravičnejši. Celje je tekmo odigralo brez Blaža Janca, ki je kasneje nastopil na članski tekmi Pivovarjev. Sredi 1. polčasa so Ormožani povedli s 7 : 5 in prednost dveh točk držali do odmora. Kar nekaj priložnosti je bilo za povišanje na +3, ampak so v teh trenutkih Jeruzalemčki prehitro in nenatančno zaključevali napade. V nadaljevanju so niti igre v svoje roke pričeli prevzemati favoriti iz Celja in gostiteljem je uspelo povesti z 22 : 18. Toda gostje iz Ormoža se kot že neštetokrat letos niso želeli predati in sledil je preobrat. Po delnem izidu 5 : 1 je najprej sledilo izenačenje na 23 : 23, nato pa so Jeruzalemčki dvakrat celo vodili s 25 : 24 in s 26 : 25. Ob tem so imeli napad za 27 : 25, vendar ob obilici smole izgubili žogo, katero je ukradel Jaka Malus in Celjani so iz protinapada po gilu Blaža Husarja izenačili na 26 : 26. Za zadnji napad je Jeruzalemu ostala cela minuta, vendar so spet izgubili žogo in gostitelji so imeli celo priložnost za zmago, vendar je poskus Malusa iz dvanajstih metrov zaustavil Kuzmič. Glede na 5 obramb ormoških vratarjev je remi proti Celjanom (državni prvaki pri MDB, MDA, SDB, SDA) izjemen dosežek. Tako blizu pa tako daleč od zmage so bili Ormožani.

Tretja tekma:
Iz tekme v tekmo boljša igra
Jeruzalem – Trimo 22 : 15 (11 : 9)
strelci:
R. Cvetko 6, Kolmančič 6 (3), Štumberger 3, Šandor 2, Kavčič 1, Lukman 1, Kociper 1, Žižek Cvetko 1, Kocbek 1.
Obramba Jeruzalema je na zaključnem turnirju bila iz tekme v tekmo čvrstejša. V 1. polčasu so Ormožani prejeli le 9 zadetkov, od tega so tri prejeli po tem, ko se fantje niso držali pravil. Prednost v 1. polčasu bi morala biti bistveno višja kot je na koncu bila (11 : 9). Vinarji so zapravili tri protinapade in kar 9 strelov v napadu. Za razliko od preteklih tekem pa je v golu s 14 obrambami blestel Tomaž Cvetko, eno obrambo je dodal še Blaž Kuzmič. V napadu kljub tesnemu pokrivanju odličen Rok Cvetko, naveza Miha Kolmančič – Matic Štumberger je bila nezadržna. Predvsem je na tekmah proti Celju in Trimu največje težave obrambam nasprotnika povzročal krožni napadalec Štumberger, ki je dokazal, da ko je dovolj motiviran eden najboljših krožnih napadalcev v Sloveniji. V obrambi so vse luknje pokrpali Jure Kocbek, Matic Topolovec, Vid Lukman, Boštjan Žižek Cvetko, Nejc Šandor in Dejan Kociper, ki so tudi dali pomemben delež k zmago nad Trimom, ki je Jeruzalemu prinesla veselje ob osvojitvi bronaste kolajne v dražvi.

Končni vrstni red: 1. Celje PL 5, 2. Cimos Koper 4, 3. Jeruzalem Ormož 3, 4. Trimo Trebnje 0.

Naj igralec: Gal Marguč (Celje PL).
Naj strelec: Rok Cvetko (Jeruzalem Ormož; 22 zadetkov).
Naj vratar: Tomaž Cvetko (Jeruzalem Ormož).

Sedmerka turnirja:
vratar: Tomaž Cvetko (Jeruzalem Ormož)
levo krilo: Blaž Husar (Celje PL)
desno krilo: Gal Marguč (Celje PL)
levi zunanji: Jaka Malus (Celje PL)
desni zunanji: Grega Krečič (Cimos Koper)
srednji zunanji: Miha Kolmančič (Jeruzalem Ormož)
krožni napadalec: Matic Štumberger (Jeruzalem Ormož)