Policisti Policijske postaje Ormož so v času od 7:00 ure 20. 5. 2013 do 7:00 ure 21. 5. 2013 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PONEDELJEK, 20. 5. 2013

Ob 09.11 uri so bili obveščeni, da oseba pri tankanju vozila ni plačala goriva na BS v Ormožu. Ugotovili smo, da je oseba pozabila plačati gorivo in se je tudi sama vrnila na kraj ter poravnala račun za gorivo.

Ob 13.30 uri so v M. Brebrovniku obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari. Po zbranih obvestilih in dokazih bo na pristojno tožilstvo podana kazenska ovadba.

Ob 14.45 uri so bili obveščeni o podiranju lesa na tujem zemljišču v Podgorcih. Na kraju smo ugotovili, da gre za mejni spor med sosedama, ki zadevo že urejata na sodišču, zato sta bila oba vpletena napotena urejat zadevo na pristojno sodišče.

Ob 17.40 uri so bili obveščeni o vožnji z motornimi kolesi v naravnem okolju v Godenincih. Voznika na kraju nismo izsledili. V primeru da bo kršitelj ugotovljen mu bo izdan plačilni nalog.

Ob 18.00 uri so policisti bili obveščeni o razsutem pesku na Ptujski cesti v Ormožu. O razsutem pesku je bil obveščen upravitelj ceste to je Komunalno podjetje Ormož.

Ob 19.00 so v Pavlovcih obravnavali dogodek. Voznik osebnega avtomobila je trčil v srno in si poškodoval vozilo.

Ob 19.55 so bili obveščeni o vlomu v lopo za orodje in tatvino orodja v Savcih. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v času dveh dni, vlomil v leseno lopo ob novogradnji, kjer je bilo različno orodje in aparati, po nestrokovni oceni v vrednosti 4.000,00 EUR. Policisti nadaljujemo z zbiranjem obvestil.

Ob 20.49 so bili tudi obveščeni, da je bila v Podgorcih najdena registrska tablica. Policisti so tablico od najditelja sprejeli in jo takoj vrnili lastniku.

Napoved aktivnosti za torek dne 21. 5. 2013:

Od 6. do 30. maja 2013 na območju R Slovenije potekajo aktivnosti za večjo varnost kolesarjev v cestnem prometu.

PRIPRAVILA:
Mitja Novak, policist I
in Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšpektor II