ROKOMET, mlajše selekcije RK Jeruzalem Ormož:
Jeruzalemčki odhajajo na mednarodni turnir v Prešov na Slovaškem

Od srede 5. do sobote 8. januarja 2011 bo 40 mladih rokometašev in 6 trenerjev Rokometne šole Jeruzalem Ormož zastopalo Slovenijo na 5. mednarodnem rokometnem turnirju mladih imenovanem Kempa 4 Sport cup 2011 v Prešovu na Slovaškem.
Na turnirju bodo barve Jeruzalema branile kar tri ekipe: starejši dečki B (letniki 1997), mlajši dečki A (letniki 1998) in mlajši dečki B (letniki 1999).

V konkurenci letnikov 1997 bo nastopalo 12 ekip iz Madžarske, Litve, Poljske, Slovenije, Slovaške, Srbije in Ukrajine. V letošnjem letu je ta generacija Jeruzalemčkov že osvojila dva močna mednarodna turnirja na Madžarskem in zanimivo bo videti, kam ta ekipa lahko poseže na Slovaškem. Minuli turnir v Prešovu so osvojili celjski rokometaši. Turnir bo ekipi služil kot priprava na nadaljevanje državnega prvenstva (15. januar 2011), kjer si bodo Jeruzalemčki poskušali poleg Celja, Krškega, Rudarja, Metlike in Gorenja ali Šmartnega priigrati vstopnico za zaključni turnir Final 4.

Izjemno močna bo konkurenca pri letnikih 1998, kjer bo nastopilo kar 17 ekip iz BiH, Bolgarije, Hrvaške, Madžarske, Litve, Poljske, Romunije, Slovenije in Slovaške. Na turnirju bosta nastopili tudi dve najboljši slovenski ekipi pri letniku 1998, ki lahko opravičeno merita na uvrstitev v polfinale. Lani so v tej konkurenci slavili hrvaški rokometaši iz Virovitice, ki bodo nastopili tudi na letošnjem turnirju.

Pri letnikih 1999 je zaenkrat prijavljenih 8 ekip iz Hrvaške, Poljske, Romunije, Slovenije in Slovaške. Barve Slovenije bosta zastopali ekipi Jeruzalema in Cimosa. Ormoški letniki 1999 so v preteklosti že večkrat posegli po odličnih rezultatih na mednarodnih turnirjih. Tudi v prvenstvu meljejo vse svoje nasprotnike, njihova prava kvaliteta pa bo videna prav na turnirju na Slovaškem. Cilj Jeruzalemčkov je uvrstitev med štiri najboljše ekipe na turnirju.