ROKOMET, 1. SRL, 9. krog:
Zmaga vodi v Ligo za prvaka
Maribor Branik – Jeruzalem Ormož; NAŠ TIP: 2

Večina se ne bo strinjala z našo napovedjo. Logično, saj so Mariborčani vseeno favoriti. Ampak je že prišel skrajni čas, da tudi Vinarji koga presenetijo. Čeprav brez Huđa in Melnjaka to ne bo lahko. Vzrok slabi ormoški igri tiči v organizatorju Bojanu Čudiču, ki nikakor ne najde prave forme. Vso breme leži na Roku Žuranu. V ekipo Jeruzalema se po poškodbi vrača izkušeni Siniša Radujković. Tekma je za Ormožane velikega pomena. Zmaga vodi v Ligo za prvaka, poraz v Ligo za “bedaka” oz. Ligo za obstanek. Če uspe Vinarjem zaustaviti levi del mariborskega napada, potem se lahko nadejamo presenečenju. Tekma je na sporedu v soboto 13. 11. ob 20.00 uri v Športni dvorani Tabor.

Trimo Trebnje – Krka Novo mesto; NAŠ TIP: 1
Obe ekipi presenečata v tem prvenstvu. Gre za dolenjski derbi, v derbijih pa je vse možno. Vseeno dajemo vlogo favorita Trimu, ki z dvojcem Staš Skube – Miha Zarabec, preko hitre in atraktivne igre ruši vse pred seboj.

Celje Pivovarna Laško – Slovan Ljubljana; NAŠ TIP: 1

Obe ekipi spadata med razočaranji prvenstva. Slabi rezultati in odnosi so Pivovarje stali menjave trenerja Zvonimirja Serdarušića. S tem v Celju niso rešili problema. Največji problem slovenskega in celjskega rokometa predstavlja Uroš Zorman. Brez njega bi bilo vsepovsod lažje. Na reprezentančnem in na klubskem področju. Zmaga Celja.

Ribnica Riko hiše – Škofja Loka; NAŠ TIP: 2
Derbi 9. kroga. Zanimivo bo videti kako bodo visoki in počasni Ribničani zaustavljali nalete mladih ter hitrih Škofjeločanov. Izkušnje proti neizkušnjam. Le v tem primeru dajemo prednost Ribničanom. Obeta se zelo izenačena tekma.

Šmartno – Gorenje Velenje; NAŠ TIP: 2

S tem kar je Šmartno prikazalo v Ormožu je obsojeno na izpad iz 1. SRL. To bo za Ose lažji trening. Verjetno bo trener Branko Tamše celo imel priložnost spočiti svoje igralce pred zanimivimi evropskimi tekmami in pred sredinem derbiju s Celjem.

Cimos Koper – Slovenj Gradec; NAŠ TIP: 1
Ena lažjih tekem za Koprčane v tem prvem delu prvenstva. Vprašanje je edino s kakšno prednostjo bo slavil Cimos proti glavnemu kandidatu ob Šmartnem za izpad iz elitne druščine.