NOGOMET, Štajerska liga, 12. krog:
Vsesplošni pretep v Rogatcu

Rezultati 12. kroga:
Šmarje pri Jelšah 3 : 1 Koroške gradnje
Peca Črna na Koroškem 1 : 1 Boč Poljčane
Pohorje Ruše 2 : 2 Zavrč
Mons Claudius Rogatec 2 : 2 Carrera Optyl Ormož
GIC Gradnje Rogaška 1 : 2 Marles hiše Limbuš Pekre
Šoštanj 6 : 1 Zava Gerečja vas
Podvinci 0 : 1 Tehnotim Pesnica

komentar tekme s strani www.golgeter.com:
MC Rogatec – Carrera Optyl Ormož 2 : 2 (0 : 0)
strelci:
1 : 0 Mikša (48), 1 : 1 Štiberc (68), 2 : 1 Mikše (88), 2 : 2 Habjanič (91).
Carrera Optyl Ormož: Sam. Fijavž, Zadravec, Štiberc, Zorman, Piberčnik, Kardum, Novak, Krajnc (od 54. Jurčec), Druzovič, Habjanič, Košnik. Trener: Aleš Jurčec
Le slabih 30 gledalcev si je prišlo ogledat zadnje domače predstavljanje Monsov pred zimskim počitkom. Derbi začelja so bolje pričeli domači. Že v 5. minuti beležimo nevaren predor Polajžerja, katerega s prekrškom zaustavlja zadnji gostujoči branilec Novak, nakar mu glavni sodnik Matkovič Aleksandar pokaže rdeč karton in pot v slačilnico. Po izključitvi Rogatčani prevzamejo pobudo na igrišču, a brez prave nevarnosti po nasprotnikovem golu. Gosti pretijo iz protinapadov, vendarle se na polčas odhaja brez zadetkov. V nadaljevanju opazimo agresivnejše Monse in po lepo izpeljani akciji in dvojni podaji med Polajžerjem in Mikša, slednji povede domače v vodstvo. Gostje se klub številčni neizenačenosti igralcev in negativnemu rezultatu niso predali. Še več, v enem izmed hitrih protinapadov jim v 68. minuti preko Štiberca uspe rezultat izenačiti. Zadetek goste dodatno “okorajži” in v naslednjih nekaj minutah zagospodarijo na igrišču. V končnici tekme pa pravi “Hitchcock” scenarij.
V 88. minuti prekršek na robu kazenskega prostora gostov prisluži Kramberger. Domači izvedejo akcijo po kateri Mikše zopet v vodstvo popelje Monse. Ko že vsi pričakujejo zadnji sodnikov žvižg, gostom uspe preko Habjaniča rezultat izenačiti.
Sledijo minute iz “akcijskih” filmov. Ferčec, ki je v igro vstopil le par minut prej, izenačenja gostov ni prenesel in si po prerivanju prisluži rdeči karton. Podobno reagira tudi Kitak D., ki prav tako “pordeči”. Sodnik odpiska konec tekme, a se “vrele” glave ne ohladijo in nastane vsesplošno prerivanje in odrivanje. Posredovala je tudi policija, verjetno največ dela pa čaka odgovorne na MNZ Ptuj.

Lestvica po 12. krogih:

1. Zavrč 34
2. Šoštanj 28
3. Tehnotim Pesnica 25
4. Pohorje Ruše 23
5. Marles hiše Limbuš Pekre 18
6. Šmarje pri Jelšah 16
7. Boč Poljčane 16
8. Peca Črna na Koroškem 15
9. GIC Gradnje Rogaška 15
10. Podvinci 11
11. Carrera Optyl Ormož 11
12. Koroške gradnje Slovenj Gradec 8
13. Mons Claudius Rogatec 8
14. Zava Gerečja vas 7

NOGOMET, MNZ Ptuj 1. liga, 11. krog:
Središčani mirno odhajajo na zimski počitek

Rezultati 11. kroga:
Rogoznica 2 : 4 Videm
Oplotnica 4 : 0 Pragersko
Lovrenc 1 : 3 Hajdina
Apače 3 : 1 Dornava
Skorba 0 : 2 Gorišnica
Bukovci 0 : 1 Središče ob Dravi

Bukovci – Središče 0 : 1 (0 : 0)
strelec:
0 : 1 Lesjak (87).
Središče: Kocen, Kranjčec, Nemec, M. Sakelšek, Zemljič, Dogša, Klanjčar (od 83. Marčec), Borko, Ivanuša (od 86. Mlinarič), Lesjak, Žalar (od 93. O. Sakelšek). Trener: Boštjan Zemljič

komentar tekme s strani sdbukovci.com:
V zadnjem jesenskem krogu smo doma gostili ekipo iz Središče, ki si je že pred tem krogom zagotovila naslov jesenskega prvaka MNZ Ptuj. Seveda smo tako eni kot drugi pričakovali zmago, s katero bi lepo zaključili polovico sezone. V prvem polčasu smo gledali enakovreden nogomet, kjer sta obe ekipi imeli po nekaj priložnosti za zadetek, a na žalost gledalcev je mreža na obeh straneh ostala nedotaknjena. V drugem polčasu je tempo sicer nekoliko upadel, a še vedno smo gledali zanimiv nogomet. Po izključitvi dveh igralcev (Dogša Tomaž – Središče v 61.minuti in Habrun Damjan – Bukovci v 66.minuti) pa so več zbranosti v zaključnih minutah tekme pokazali gosti, ki so preko Lesjaka dosegli zmagoviti zadetek. Veliko črno piko na sam potek tekme je pustila sodniška trojica, katere nivo sojenja je bil … oh in joj, raje ne bom nič napisal.

Lestvica po 11. krogih:
1. Središče ob Dravi 28

2. Skorba 20
3. Hajdina 19
4. Oplotnica 19
5. Bukovci 19
6. Gorišnica 18
7. Apače 15
8. Lovrenc 15
9. Videm 11
10. Dornava 9
11. Rogoznica 8
12. Pragersko 4