ROKOMET, NLB liga, 2. krog:
V Šmartno po prvo zmago

Že minuli 1. krog v NLB ligi je pokazal, da je pred nami zelo zanimiva sezona, kjer bo borba za uvrstitev v Ligo za prvaka zelo zahtevna:” Kar trije neodločeni rezultati. Koper, Ribnica in Maribor so trije glavni kandidati za uvrstitev med prve štiri ekipe predtekmovanja. Za tisto želeno četrto mesto nas je kandidatov precej več. Trimo je sestavil odlično ekipo, Škofja Loka nadaljuje z dobro igro tudi v tem prvenstvu. Tu ne smemo pozabiti novomeške Krke in seveda naše zasedbe iz Ormoža. Menim, da bodo Slovan, Šmartno in Dobova letos težko ujeli uvrstitev v Ligo za prvaka, vendar pa bodo prav ti klubi krojili vrh lestvice. Na teh gostovanjih enostavno ne bomo smeli kiksati, če želimo v tem prvenstvu igrati s Celjem in Gorenjem,” je uvodni krog pokomentiral kapetan Jeruzalema Bojan Čudič.

Že 1. krog NLB lige je poskrbel za zanimive rezultate in kvalitetne tekme. Žal pa si nobene tekme, razen na lokalnih TV v posnetku, ni bilo mogoče ogledati v živo. Še dobro, da so na ogled v živo “zanimive” tekme SEHA lige, kot je nazadnje bila tekma med Gorenjem in Dinamom iz Pančeva, ekipo, ki zagotovo ne more dobiti gostovanja pri šestih sedmih ekipah NLB lige, proti Celju in Gorenju pa sploh ne.

Tekma proti Ribnici je že arhivirana:” Glede na razplet tekme smo zadovoljni s točko. Z izkušenostjo in mirnostjo smo v dramatični končnici ulovili nasprotnika, čeprav nismo igrali kot znamo. Smo bili v krču, kar je botrovalo številnim tehničnim napakam in zgrešenim strelom iz lepih priložnosti. Na srečo smo odlično opravili nalogo v obrambi in obramba bo ključ do uspeha tudi v nadaljevanju sezone,” je še dodal komentar o tekmi z Ribnico Rok Žuran. Novo tekmo bodo Jeruzalemčki odigrali že v petek 15. septembra ob 19.30 uri v Šmartnem:” Novinec v ligi, polna dvorana, smo v vlogi favorita in pred nami je nova težka preizkušnja. Ogledali smo si Šmartno v 1. krogu proti Slovanu. So mlada in neobremenjena ekipa, ki izvrstno teče. V prvih petnajsti minutah jim enostavno ne smemo dovoliti, da se razletijo po igrišču. To bi za nas lahko bilo usodno. Še posebej naši mladi igralci bodo morali obdržati mirnost in zbranost tako v napadu kot v obrambi. Smo izkušenejši in kvalitetnejši na papirju. Zdaj bo to potrebno dokazati še na parketu,” je pred gostovanjem v Šmartnem opisal trener Saša Prapotnik. Ekipa bo zaigrala z vsemi razpoložljivimi močmi, razen Tilna Kosija, ki bo zaradi poškodbe miroval do meseca aprila 2018.

Po dolgem dolgem času se je elita vrnila v Šmartno. Prvi gostje tega velikega dogodka za domačo ekipo bodo prav Jeruzalemčki. Obeta se zanimiv obračun, saj dvorana Pungrt nikoli ni ležala Ormožanom. Tekma je na sporedu v petek 15. 9. ob 19.30 uri.