ROKOMET:
Vinarji v osjem gnezdu

Rokometaši Jeruzalema so v 3. krogu po remiju z Krko 33 : 33 osvojili svojo prvo prvenstveno točko. Glede na celoten razplet tekme in kako so Vinarji prišli do točke je tudi razumljivo veselje domačih po zadnjem sodniškem pisku sodnikov Jureta Cvetka in Brstina Kavalarja. Zlata točka so se vsi strinjali v taboru Jeruzalema in zdaj, ko je led prebit bi moralo vse biti nekoliko lažje. Seveda na presenečenje v Velenju ne gre računati, saj so moč Os Ormožani spoznali v pripravljalnem obdobju. Takrat je četa trenerja Branka Tamšeta na Hardeku slavila s kar 45 : 28. Veliki uspeh Vinarjev v osjem gnezdu bo že, če jim bo uspelo prepoloviti zaostanek s pripravljalne tekme, čeprav bo tudi ta naloga hud zalogaj. Priložnost za igro bodo dobili vsi fantje in trener Saša Prapotnik upa, da bo vsak posameznik maksimalno izkoristil svojo minutažo, saj je med fanti še kar nekaj dolžnikov. V Velenju bodo Ormožani nastopili brez Anžeta Kljajiča in Mateja Hebarja, ki kot zgleda na resnost njune bolezni in poškodbe še kar nekaj časa ne bosta oblekla ormoškega dresa in pomagala svoji ekipi v hudem boju za obstanek v ligi.

Jure Dolenec (Gorenje Velenje) je eden prvih zvezdnikov velenjskih Os.

Tekma je na sporedu v sredo 26. septembra 2012 ob 19.00 uri v Rdeči dvorani v Velenju.

KADETI, pripravljalna tekma:
Kadeti slavili v Ludbregu
Ludbreg – Jeruzalem Ormož 21 : 26 (11 : 14)
Jeruzalem:
T. Cvetko; Kolmančič 7, Horvat, Kociper 1, Žižek Cvetko 1, Ozmec, Kavčič, Topolovec 5, Šandor 5, R. Cvetko 5 (2), Lukman 1, Štumberger 1.
Pred nedeljskim gostovanjem v Celju so Ormožani odigrali pripravljalno tekmo proti Ludbregu, ekipi, ki letos premierno nastopa v 1. hrvaški kadetski ligi. Domačini so odlično pričeli tekmo in v 10. minuti povedli s kar 7 : 2. Igra gostov je bila neprepoznavna tako v obrambi kot v napadu. Po minuti odmora so Vinarji le začeli igrati obrambo kot znajo in že do odmora najprej ujeli (9 : 9) ter nato še prehiteli (14 : 11) gostitelje. Pri vodstvu z 16 : 11 so Slovenci slabo odigrali tri čiste protinapade in zapravili lepe priložnosti, da dotolčejo borbene gostitelje. Ti so se v nadaljevanju tekme pobrali in približali na 17 : 19. Po še eni minuti odmora je ekipa Jeruzalema še enkrat zavihala rokave in povedla z 25 : 18, ter mirnio pripeljala tekmo k srečnemu koncu, čeprav začetek tekme ni obetal nič dobrega. Prav slab začetek pa je fantom v opomin, da je potrebno v vsako tekmo štartati maksimalno, saj bodo boljše ekipe znale izkoristiti prav vsako malenkost. V nedeljo 30. 9. ekipe kadetov, SDA in SDB gostujejo v Celju; ekipe MDA in MDB pa v Velenju.