Poraz članov v Novem mestu
Krka Novo mesto – Jeruzalem Ormož 31 : 28 (15 : 14)
Krka:
Štangelj (3 obrambe), Grubar, Zaponšek (5 obramb); Jurečič 7, Suholežnik, Lavrič 1, Didovič, Okleščen 1, Irman 1, Špende 4 (1), Svetelšek 4, Jakše, Borovnik 7, Klobčar 3, Cvikl 3, Borovnik, Adamčič. Trener: Slavko Ivezić
Jeruzalem Ormož: Belec (10 obramb), T. Cvetko; Poznič, Kolmančič, Žižek Cvetko, Bogadi 5, Radujkovič 2, Čudič 2, Gregorc 8 (4), Mavrič, Šišmanovič 7, Mesarič 2, Rajšp 2. Trener: Saša Prapotnik
Sedemmetrovke: Krka 1 (1), Jeruzalem Ormož 5 (4).
Izključitve: Krka 14 minut, Jeruzalem Ormož 4 minute.
Vinarjem se v Novem mestu ni izšlo, čeprav so bili blizu točke. Zmagovalca je odločila kratka klop Ormožanov. S pomočjo vsaj dveh igralcev bi Jeruzalemu lahko uspelo presenetiti Krko. Gostitelji so odlično pričeli tekmo in Robert Cvikl je dosegel uvodne tri zadetke za vodstvo Krke s 3 : 0. V 9. minuti je Ormožanom uspelo izenačiti na 4, po dvakrat sta bila uspešna Aleš Šišmanovič in Jan Gregorc. V obdobju od 18. do 24. minute gostom ni uspelo zatresti mreže Dolenjcev in Krki je uspelo prvo večje vodstvo s štirimi točkami (13 : 9). Do odmora je borbeni četi trenerja Saše Prapotnika uspelo znižati zaostanek na -1 (15 : 14). V nadaljevanju boljši gostje, ki so preko Davida Bogadija v 42. minuti zadeli za vodstvo z 22 : 21. Žal je sledila rahla kriza Vinarjev, katero so s pridom izkoristili Novomeščani z delnim izidom 4 : 0 (25 : 22). Tudi v tej krizi Jeruzalemu pet minut ni uspelo zadeti domače mreže. Največ preglavic gostujoči obrambi sta povzročala levičarja Jan Jurečič in Matjaž Borovnik, ki sta skupaj dosegla kar 14 zadetkov, osem v 2. polčasu. Pri izidu 27 : 26 je sledila sodniška napaka para Brecelj – Deržek (nekaznovan prekršek nad krožnim napadalcem Danijelom Mesarićem) na katero je reagirala gostujoča klop in si s strani delegata Milovana Tomića prislužila kazen za dve minuti. Darilo so z obema rokama sprejeli rokometaši Krke in povedli z 31 : 27. Škoda za zamujeno priložnost Vinarjev, saj bi novi točki iz Dolenjske ekipi olajšali boj za obstanek v ligi. Zdaj za Jeruzalem sledijo hudi časi, saj je žreb več kot težak. Najprej domača tekma proti Slovanu, ki dokazuje, da se bo boril za četrto mesto. Nato sledi gostovanje pri prvaku v Velenju, pa domača tekma proti Celju in dve gostovanji pri Trimu in Ribnici. Težji razpored skoraj ne more biti.

Izidor Cuković (fizio) in Siniša Radujković, ki je kljub bolezni stisnil zobe in zaigral proti Krki.

Izidor Cuković (fizio) in Siniša Radujković, ki je kljub bolezni stisnil zobe in zaigral proti Krki.

Aleš Šišmanovič je bil med boljšimi posamezniki tekme v Novem mestu.

Aleš Šišmanovič je bil med boljšimi posamezniki tekme v Novem mestu.

SDA letniki 1999 odlični drugi v Linzu
V močni mednarodni konkurenci so mladi Ormožani v Linzu presegli pričakovanja in osvojili končno 2. mestu. V polfinalu so po odlični predstavi s 25 : 21 ugnali češkega prvaka Zubri, ki je do polfinala kazal najboljše predstave in bil glavni favorit za zmago na turnirju. Žal je fantom zaradi kratke klopi in bolezni igralcev zmanjkalo moči v velikem finalu, kjer so klonili proti avstrijskim prvakom AON Fiversom z devetimi goli. V idealno sedmerko sta iz strani Jeruzalema bila uvrščena Rok Koderman in Žak Ciglar. Glede na prikazano pa bi si še kakšen fant iz vrst Jeruzalema zaslužil uvrstitev v naj ekipo turnirja. Fizično je ekipa Jeruzalema bila med najslabšimi na turnirju, glede na rokometno znanje pa daleč najboljša. Kapa dol Jeruzalemčkom za predstave v Linzu. VEČ O TURNIRJU V NASLEDNJIH DNEH.

SDB do pričakovane zmage v Gorišnici
Moškanjci Gorišnica – Jeruzalem Ormož 14 : 25 (7 : 15)
Jeruzalem:
Žan Firšt Šeruga; U. Horvat, Notersberg 7 (2), Torič 4, B. Zadravec 4, T. Šulek 2 (2), J. Zadravec 1, G. Hebar 5.
Ormožani so zaradi bolezni in drugih odsotnosti zaigrali z le osmimi igralci, vendar dovolj dobro za gladko zmago z Moškanjci Gorišnico. Seveda s takšno zasedbo Jeruzalem nima kaj iskati na naslednji tekmi proti Gorenju iz Velenja. Tekma je na sporedu v petek 27. septembra ob 18.30 uri na Hardeku.