ROKOMET:
Komu jubilejna 20. pokalna lovorika?

Pred ljubitelji rokometa je v soboto 9. in nedeljo 10. aprila v Celju zaključni turnir Pokala Pivovarne Union. Na parketu Zlatoroga se bodo za pokalno lovoriko potegovale ekipe Celja, Gorenja, Cimosa ter Ribnice. Že po tradiciji pokalno tekmovanje ponuja zanimive obračune s številnimi presenečenji in glede na trenutno stanje v sodelujočih klubih bi tudi tokrat lahko spremljali zelo zanimive tekme. Ne smemo pozabiti, da je pokal različno tekmovanje od prvenstva in da je pritisk ene tekme skoraj neizbežen. Letos je v pokalnem tekmovanju nastopilo 28 ekip. Ormožane so že v 1/16 finala izločili Mariborčani (29 : 20), Nedeljčane Celjani (42 : 28), Ptujčane Krčani (39 : 23). V 1/8 finala je za ekipo Gorišnice bil usoden Slovan (37 : 24). Pokalno lovoriko branijo rokometaši Celja, ki so v preteklosti osvojili kar 14 pokalnih naslovov. Nedeljsko finale je na sporedu ob 17.00 uri v Celju.

Para polfinala:
sobota 9. 4. ob 17.00 uri:
Celje Pivovarna Laško – Cimos Koper; naš tip: 1

Derbi polfinala Pokala Pivovarne Union. Večina poznavalcev rokometa se ne bo strinjala z mojim tipom, vendar imajo Celjani mlado in nepredvidljivo moštvo, ki lahko v Zlatorogu na kolena položi Cimos in se uvrsti v veliki finale. Pivovarji so izgubili vse možnosti v državnem prvenstvu in so vse adute stavili na pokalno tekmovanje, kjer bi si z zmago vsaj do neke mere zacelili boleče rane. Na papirju je favorit Cimos, ampak dobro vemo kako težko je breme favorita nositi na svojih plečih. Ob tem igra Koprčanov v zadnjem času precej niha od vrhunske do slabe. Celjani bodo razbremenjeni in zelo nevarni ter iz tega razloga tudi moji favoriti. Celjani so Pokal osvojili 14 – krat, Cimos 2 – krat.

sobota 9. 4. ob 19.15 uri:
Gorenje Velenje – Ribnica; naš tip: 1

Velenjčanom, ki so doslej 2 – krat osvojili pokalni naslov se je pri žrebu nasmehnila sreča, saj so Ribničani popolni „outsiderji“. V ekipo Gorenja se po poškodbi vrača Marko Bezjak, ki pa najbrž na polfinalu še ne bo stopil na igrišče. Bezjaka pa na igrišču lahko pričakujemo v nedeljo na finalu, če ne bo prišlo do velikega presenečenja v obliki zmage Ribnice, ki pa je na zadnjem gostovanju v Ormožu pokazala zelo malo. Prednost dajemo velenjskim Osam.