Minule dni je zaznamoval prvi šolski dan. Ormoški osnovnošolci se ponavadi zberejo pred šolo; letos pa so se – zaradi dežja – uvodoma zbrali v šolski telovadnici: Prag osnovnih šol v občini Ormož je 1.septembra skupaj prestopilo 970 osnovnošolcev, 125 pa prag domače gimnazije…

Potem se bomo “posvetili” politiki: Tudi v avgustu je bilo nekaj novinarskih konferenc. V začetku avgusta jo je sklical Svetniški Klub Zares in Lista za razvoj občine Ormož. Šlo je še za nekaj novih dognanj, ki so jih želeli predstaviti javnosti, predvsem pa naznanili, da so vložili zahtevka za dva referunduma.

V zvezi s trditvami opozicije, da je Odlok o komunalnem prispevku občine Ormož nezakonit, in z zahtevki za referendum, je nekaj dni kasneje novinarsko konferenco sklical tudi župan ALOJZ SOK:

Oba – prej predstavljena predloga za referendum pa je potem na seji v ponedeljek obravnaval ormoški občinski svet. A so ju svetniki- kot neutemeljena – zavrnili. Minula seja Občinskega sveta je bila tudi zadnja v tej sestavi, slišali boste, kaj je župan svetnikom povedal za zaključek mandatnega obdobja.

Prostovoljno gasilsko društvo Podgorci je minulo soboto organiziralo tretje gasilsko tekmovanje za prehodni pokal PGD Podgorci. Gasilke in gasilci so tekmovali v disciplini „vaja z motorno brizgalno“. Videli boste posnetke vzdušja na tekmovališču.

Društvo starodobnih vozil Tomos – klub Prekrasnih iz Gornjih Ključarovcih (občina Sveti Tomaž) je bilo organizator 4.srečanja TOMOSOVIH MOTORNIH KOLES, ki je potekalo v Gornjih Ključarovcih. Srečanje je potekalo minulo soboto, prispevek pa bo “paša za oči” ljubiteljem Tomosovih dvokolesnikov.

Tipalke novih političnih strank v Sloveniji, so dosegle tudi Ormoški konec. Poleg Občinskega odbora stranke Mira Cerarja, ki so ga ustanovili pred kratkim, je v avgustu bila tudi ustanovitev Občinskega odbora stranke TRS, z Matjažem Hažekom na čelu, slišali boste kaj je povedal; pa tudi kaj pravi predsednik OO TRS Ormož Ivan Babič.

Med športnimi dogodki smo zabeležili reprezentančni tekmi mlajših kadetov Slovenije in Kuvajta ter turnir mlajših selekcij Ormoža in Velike Nedelje. Bili pa smo tudi na novinarski konferenci predstavnikov Nogometnega Kluba Ormož, kjer so predstavili potek nove nogometne sezone. Še pred tem pa nekaj oglasov.

Sicer pa vas v našo družbo vabimo tudi čez teden dni, ko bomo poročali s 37.mednarodnrga rokometnega turnirja v Berlinu, katerega sta se udeležili dve ekipi Jeruzalema in bili gostje najboljše rokometne šole v Nemčiji FUCHSe Berlin. Sicer pa boste videli še, kako je minila letošnja likovna kolonija na Turistični kmetiji Hlebec, kako je bilo na prireditvi „V goricah pod klopotcem“, kako na Dnevu odprtih vrat v središki oljarni – in še marsikaj. Pa srečno do takrat.

Oddaja bo na programu KTV Ormož nocoj ob 21.00 uri, jutri, v petek ob 10.00 in 16.00 uri, v soboto ob 18.00 uri in v nedeljo ob 11.00 in 18.00 uri.
Oddaja je na ogled tudi v okviru programov SIP TV in PeTV ter na programu TELE M ( TV Maribor) v nedeljo ob 14.45 uri. Lahko pa si jo ogledate tudi na tej spletni strani pod “oddaje”.