V ponedeljek je potekal 11. medobčinski otroški parlament osnovnih šol v občini Ormož, v Središču ob Dravi in Svetem Tomažu. Mladi parlamentarci so razpravljali na temo: »OTROCI IN NAČRTOVANJE PRIHODNOSTI«.
Pred kratkim je v naravnem rezervatu ORMOŠKE LAGUNE bila predstavitev dokaj neznanega stroja, ki pa ga po Evropi že uporabljajo za čiščenje oziroma vzdrževanje močvirnatih površin. Gre za večnamenski amfibijski stroj TRUXOR, ki še najbolj spominja na bager:
V ormoški knjižnici jim idej ne zmanjka. V jeseni so začeli z delavnicami klekljanja. Zaključili so jih minuli teden z razstavo nastalih izdelkov:
Pomladni meseci običajno prinesejo vrsto zanimivih koncertov in prireditev, med temi je bil tudi koncert vokalne skupine JUA. Koncert je potekal v cerkvi Svetega duha na Grabah:
Ne dolgo nazaj pa so prepevali tudi naši najmlajši pevci. Na srečanju otroških pevskih zborov CICIDO, ki ga organizira OI JSKD Ormož je namreč zapelo kar 11 zborov oziroma 380 otrok. Srečanje je potekalo v telovadnici OŠ Sveti Tomaž:
Minulo nedeljo je v Domu kulture v Ormožu potekala tudi občinska proslava ob Materinskem dnevu. Gre za tradicionalni dogodek v Ormožu, ki ga organizira občinski odbor Nova Slovenija. Pripravili smo nekaj utrinkov.
Med športnimi dogodki so rokometaši Jeruzalema v petih dneh odigrali dve tekmi, zraven pa smo bili tudi na dveh nogometnih tekmah Medobčinske lige Ptuj, kjer sta oba naša predstavnika Središče in Ormož zabeležila zmagi. Športne novičke bomo zaključili s strelstvom.

Oddaja bo na sporedu nocoj ob 20.uri. Ponovitve so jutri ob 10.in 16.uri, v soboto ob 18. in nedeljo ob 11. in 18.uri.