ROKOMET, 1. SRL, pred tekmo 5. kroga:
Led je prebit
Slovan Ljubljana – Jeruzalem Ormož; NAŠ TIP: 0

V 4. krogu so rokometaši Jeruzalema po zmagi nad Ribnico prispeli do prvih prvenstvenih točk. Led je prebit in v nadaljevanju bo zagotovo vse lažje, čeprav sledi gostovanje v Ljubljani:” Ne bom obljubljal zmage, obljubljam pa borbeno igro cele ekipe in bomo videli, če bo to dovolj za točke. Slovenj Gradec nam je pokazal, da Slovan ni nepremagljiv in da se da z njim igrati tudi na Kodeljevem,” je pred tekmo zaupal Bojan Čudič, ki je na tekmi proti Ribnici pokazal napredek v igri. Hugo bo moral popraviti le še izvajanje sedemmetrovk, ki mu letos ne steče, čeprav gre za enega najboljših izvajalcev v Sloveniji. Še posebej bodo Vinarji morali popraviti igro v drugem delu tekme, zaenkrat so izgubili vse 2. polčase prvenstvenih in pokalnih tekem. In to kar s 7 zadetki v povprečju. Proti Slovanu si tega enostavno ne smejo privoščiti. Pred začetkom sezone so ljubitelji rokometa Slovan pričakovali tik za Celjani, Velenjčani ter Koprčani. Toda rokometaši iz našega glavnega mesta so si privoščili težak domač spodrsljaj proti Slovenj Gradcu in visok poraz v gosteh v Škofji Loki. Kljub težavam so ljubljanski Levi še vedno favoriti na današnji tekmi, ki se prične ob 18.30 uri v Športni dvorani na Kodeljevem. Glede na isto število zbranih točk in da ekipi letos ne blestita diši po neodločenem izidu. Verjetno bi s tem izkupičkom bili zadovoljni v obeh taborih.

Krka Novo mesto – Škofja Loka; NAŠ TIP: 2
Krka je v prejšnjem krogu osvojila pomembne točke na gostovanju v Slovenj Gradcu. Novomeščani so namreč eni izmed kandidatov za izpad in zato točke proti neposrednim tekmecem štejejo dvojno. Ločani so v sezono krenili odlično in dokazujejo, da imajo res najbolj nadarjeno ekipo v Sloveniji. Plod današnjih dobrih rezultatov je tudi dolgoletno uspešno delo z mladimi v Škofji Loki. Gostom dajemo prednost zaradi odlične forme.

Trimo Trebnje – Gorenje Velenje; NAŠ TIP: 2
Igrišče v Trebnjem bi lahko bilo minsko polje tudi za Gorenje. Letos je Trimo doma gladko ugnal Cimos. Staš Skube in Miha Zarabec sta glavna junaka Trima, fanta, ki sta v povprečju visoka 175 cm. Dokaz, da rokomet lahko igrajo tudi manjši po višini, ampak zato neverjetno hitri in koordinacijsko spretni. Gorenje je vseeno v prednosti, saj nima ekstremno visokih ter težkih igralcev kot Koprčani, ki zaradi počasnosti niso mogli parirati omenjenemu dvojcu. Rok Šimič, Marko Bezjak, Janez Gams so pravi igralci, ki lahko zaustavijo navezo Skube – Zarabec.

Maribor Branik – Slovenj Gradec; NAŠ TIP: 1
Korošci počasi padajo v igri. Ekipe so jih počasi naštudirale in obetajo se težki časi za Slovenj Gradec. Maribor ima precej več kvalitete na svoji strani in bi moral dobiti tekmo.

Ribnica – Cimos Koper; NAŠ TIP: 2
Cimos si je že privoščil spodrsljaj v Trebnjem, nov poraz bi ga lahko stal borbe za naslov državnih prvakov. Dvoboj dveh visokih ekip. Zanimivo bo videti ali lahko gostitelji Primorce zaustavijo pod številko 30 doseženih zadetkov. Zmaga Cimosa.

Celje PL – Šmartno 42 : 29 (19 : 15)
Po pričakovanjih visoka zmaga Pivovarjev. Šmartno kljub porazu ni razočaralo in pokazalo, da bi za ekipe iz sredine lestvice v nadaljevanju prvenstva lahko bil trd oreh. Celjani so z mislimi že na tekmah Lige prvakov. V soboto gostovanje v Barceloni in prihodnjo nedeljo domači obračun proti Kielu. Skratka obračuna proti trenutno dvema najboljšima ekipama na svetu. Ja, tudi pred Ciudad Realom.