Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7. ure, dne
1. 2. 2017, do 7. ure, dne 2. 2.2017, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

SREDA 1.2. 2017:
Ob 5:37 uri so policisti v Zasavcih obravnavali prometno nesrečo I. kategorije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti z vozilom zapeljala v obcestni jarek, kjer se je vozilo obrnilo na streho. Voznici so policisti na kraju izdali plačilni nalog.

Ob 6:00 uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči z telesnimi poškodbami, na glavni cesti izven naselja Cvetkovci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega vključevanja na prednostno cesto trčil v osebni avtomobil kateri je pravilno vozil po glavni cesti. V nesreči so bila udeležena tri vozila. Prav tako so bili v nesreči trije udeleženci lahko telesno poškodovani, en pa hudo telesno poškodovan. Vsi poškodovani so bili pripeljani na zdravljenje v splošno bolnišnico na Ptuju. Ogled kraja prometne nesreče so opravili policisti iz Postaje prometne policije Maribor.

Ob 6:43 uri so policisti v naselju Ivanjkovci obravnavali prometno nesrečo I. kategorije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti z vozilom in zaledenelega ter ne-posipanega vozišča z vozilom trčil v betonski prepust. Vozniku je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Ob 10:45 uri so policisti na območju Formina obravnavali prometno nesrečo, kjer je voznica kombiniranega vozila oplazila ulično svetilko.

Ob 11:10 uri so policisti v Cvetkovcih obravnavali poškodbo vozila na parkirnem prostoru, kjer je voznik neznanega vozila trčil v parkirani osebni avtomobil. Zadevo so policisti zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 11:50 uri so policisti v Trgovišču obravnavali prometno nesrečo I. kategorije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je nesreča zgodila izven javne površine (dvorišče) zato so policisti zadevo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 18:40 uri so bili policisti obveščeni o neznancu, kateri bi se naj nedostojno vedel v enem od gostinskih lokalov v Ormožu. Policisti na kraju niso več izsledili osebe. Policisti so med zbiranjem obvestil ugotovili, da je oseba, ki se je nedostojno vedla odklonila zdravljenje v psihiatrični bolnici.

Ob 02:27 uri so policisti bili obveščeni o najdbi zapuščenega osebnega vozila na območju Radencev in je lastnik iz Miklavža pri Ormožu. V razgovoru z lastnikom je bilo ugotovljeno, da je bilo vozilo odvzeto iz parkirnega prostora pred stanovanjsko hišo. Sprejet je bil predlog za pregon kaznivega dejanja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na državno tožilstvo.

Napoved aktivnosti za četrtek 2. 2. 2017:
– Policisti bodo izvajali kontrola prometa, s poudarkom na uporabi zimske opreme, uporabe varnostnih pasov med vožnjo in varnosti pešcev.

PRIPRAVILA;
Franc Lesjak, policist I
in Edvard Cvetko, komandir