Včeraj (29.junij 2015) je na Brdu pri Kranju pod okriljem Mladinskega sveta Slovenije in pod pokroviteljstvom predsednika države Boruta Pahorja potekala slavnostna podelitev priznanj Naj prostovoljec 2014.

Na predlog Društva SOŽITJE Ormož je priznanje »Naj prostovoljec 2014« prejel tudi Drago Kukovec iz Ormoža.
Draga Kukovca verjetno v Ormožu vsi dobro poznamo. Zaposlen je v podjetju Carrera Optyl in ga pogosto srečujemo kot spremljevalca hčerki Nini, ki boleha za cerebralno paralizo. Družina je že leta včlanjena v društvo SOŽITJE. Tako kot hčerka Nina, se tudi ati Drago in mama Violeta rada udeležujeta vseh aktivnosti, ki jih društvo organizira. Ati Drago pa se je v društvu kmalu angažiral tudi kot aktiven član, ki rad pomaga pri vseh dejavnostih in se z veseljem druži s hčerkinimi prijatelji. »Dela v društvu je kar veliko, vendar, če imaš to delo rad, ni nič pretežko«, rad pove Drago, ki si neštetokrat v službi vzame dopust, da lahko v društvu nemoteno pomaga.
V letu 2014 je v Belgiji potekala Specialna olimpijada in Drago Kukovec je bil kot prostovoljec aktivno vključen v ta projekt. Udeleževal se je sestankov, treniral s tekmovalci iz društva, bil trener za atletiko Slovenske reprezentance. V Belgiji je bil zadolžen za atletsko ekipo in od jutra do večera bil s tekmovalci, jih bodril, jim bil ata in mama, predvsem pa velik prijatelj.
Pred odhodom v Belgijo je organiziral treninge, priprave in se udeležil dvodnevnih priprav v Mariboru. Njegova samoiniciativnost se je pokazala pri iskanju sponzorjev, tako je pisal prošnje za donatorstvo na Občino, v Carrera Optyl, Zavod Dornava, Jeruzalem Ormož, in pridobil tako finančna sredstva, kot darila za gostitelje. Pri pripravah pa ni pokazal samo velike mere samoiniciativnosti, pač pa tudi discipline, ki jo je hitro privzgojil tudi svojim varovancem, predvsem pa mu gre zahvala, ker je tekmovalcem vedel vlivati poguma, jih bodriti in se z njimi tudi veseliti vseh doseženih uspehov. Teh pa ni bilo malo, na kar je Drago Kukovec še posebej ponosen, saj so vsi tekmovalci iz Belgije prišli s kolajnami.
Sicer pa se je Drago Kukovec odlično izkazal tudi kot trener in spremljevalec na državnih igrah Specialne olimpiade v Mariboru, kot trener in spremljevalec na regijskih igrah Specialne olimpiade v Slovenski Bistrici, kot spremljevalec in šofer je člane društva spremljal na tabore v Škofjo Loko in drugo. Glede na to, da se nekaj članov društva udeležuje terapevtskega jahanja v Stanošincih, je Drago Kukovec tisti, ki poskrbi, da se člani SOŽITJA varno pripeljejo tja in nazaj, da se imajo lepo. (Terapevtsko jahanje namreč traja kar nekaj mesecev, vsak teden.)
Čez leto je fotograf in snemalec in vse tako ovekovečene dogodke v teku leta rad predstavi na občnih zborih društva. Pri svojem razdajanju in pomoči v društvu, je v teku let stkal nešteto prijateljskih vezi, tako ga mnoga podobna društva rada vabijo na svoje dogodke. Tako se je že udeležil novoletnega srečanja v Sožitju Maribor, pa pustovanja v Sožitju Ptuj in podobno, ter dostojno zastopal barve ormoškega društva Sožitje.

V glavnem, v društvu SOŽITJE Ormož menijo, da je Drago Kukovec nepogrešljiv član, ki je s svojim dolgoletnim razdajanjem dokazal, da je človek, ki si titulo »Naj prostovoljec« gotovo zasluži.Drago1

Drago2

Drago3

Drago4