ROKOMET, 1. SRL:
Briljantni Cimos prvič državni prvak

Letošnja sezona 2010/2011 je postregla z zanimivim rokometom, kjer se je boj za prvaka ter obstanek v ligi odločal v zadnjem krogu oz. bolje rečeno v zadnji uri tekem državnega prvenstva. Cimos je v Velenju v vseh pogledih nadigral Gorenje, predvsem v taktičnem delu je Fredi Radojkovič krepko zasenčil mladega stratega na klopi Os Branka Tamšeta. Ta bi si zaslužil kakšno kritiko glede na pripravo na zadnjo tekmo, vendar če smo pošteni je Tamše v usodnih trenutkih sezone ostal brez Marka Bezjaka, ki se je poškodoval na reprezentančni tekmi proti Poljski. Kaj pomeni Bezjak za Gorenje je bilo jasno videno tudi tokrat na tekmi v Velenju, kjer je organizator igre bil eden redkih razpoloženih mož v domačem dresu. Ob tem ne smemo pozabiti, da je Gorenje ostalo še brez Roka Šimiča ter Dina Bajrama in zato bi še enkrat resnično bilo krivično obsojati le Tamšeta za spodrsljaj Os. V ozadju pa že krožijo zgodbe, da bi naj mladega velenjskega stratega v prihodnosti na klopi zamenjal Marko Šibila. Vse čestitke na izjemni sezoni pa grejo rokometašem in vodstvu Cimosa, ki so osvojili tri lovorike – državni in pokalni naslov ter Challenge pokal. Da bi se le kaj takega brž ponovilo v bližnji prihodnosti.

Slovan v 1. B ligo, Slovenj Gradec v kvalifikacije
Zadnji krog je odločal tudi o obstanku v ligi. Najdaljši konec so potegnili rokometaši Šmartnega, ki jim je uspelo skoraj nemogoče, saj so jih že skoraj vsi odpisali. Gre za zelo zdrav klub, ki si zasluži elitno druščino. Čisto nasprotje glede urejenosti kluba je Slovan, ki spada med najmanj urejene klube 1. SRL in je pred finančnim propadom. Zato izpad Slovana ni nobena tragedija. Bi pa bilo zanimivo, če bi Ljubljančani izpadli, če bi jim sodili sodniki RZS – a, kjer je Slovan vedno imel veter v hrbet.
Kvalifikacije za obstanek v ligi čakajo Slovenj Gradec, kar je uspeh za Korošce glede na to, da so bili tik pred izstopom iz 1. SRL. Kvalifikacije bi morali odigrati proti Izoli, vendar so tekme (igra se na dve dobljeni tekmi) pod velikim vprašajem zaradi nesporazumov med ZROPS – om in RZS – jem.

Darko Stanić naj igralec sezone 2010/2011
Koprski vratar Darko Stanić si po našem mnenju zasluži naj igralec sezone 2010/2011. Ne na račun zadnje tekme v Rdeči dvorani, ampak na račun izvrstnega branjenja skozi celotno sezono. Zanimivo, da so Koprčani letos imeli kar štiri vratarje, poleg Stanića še Jureta Vrana, Dušana Podpečana in Jureta Jeraja, ki pa je letos v kadru bil le na 10 tekmah, čeprav gre za slovenske razmere za solidnega vratarja. V vrste Cimosa je 32 – letni Stanić prišel v jeseni leta 2008. Leta 2006 je padel na testu urina, ki je bil pozitiven na kokain in sledila je 2 – letna kazen in odsotnost iz rokometnih igrišč. Hudo napako je srbski reprezentant tudi priznal. Željo za Stanićem je že lani pokazal Zagreb in glede na to, da v Koper prihaja Gorazd Škof bi se kaj hitro lahko zgodilo, da bi odlični vratar odpotoval v nasprotno smer.

Pokalček sramota ZROPS -a

Rokometaši Cimosa so iz rok ZROPS – a prejeli pokal oz. pokalček za naslov državnega prvaka. Ob pogledu na velikost pokala se je smejala cela Slovenija, saj večji pokal ob osvojitvi kakšnega nogometnega turnirja v naših krajih prejmejo zmagovalci. V ZROPS – u bi se lahko glede tega bolj potrudili in v ta namen porabili več kot 60 EUR kot stane omenjeni pokal.