ROKOMET, pred tekmo 2. kroga 1. SRL:
Na Hardek prihaja kandidat za prvaka

Rokometaši Jeruzalema so v 1. krogu presenetili rokometno javnost z zmago nad Svišem, ki je pred tekmo veljal za absolutnega favorita. Spomnimo se, da so Dolenjci lani bili največje presenečenje lige, na drugi strani so Vinarji sezono 2012/13 končali na 10. mestu. Ekipa trenerja Saše Prapotnika je v pripravljalnem obdobju odigrala le eno kvalitetno tekmo in to proti Varaždinu, katerega so na Hardeku ugnali s 40 : 35. Na vseh preostali pripravljalnih tekmah so se fantje mučili. Predstava proti Svišu je bila za korak še kvalitetnejša, predvsem v fazi igre v obrambi, kjer je ob pomoči soigralcev piko na i dodal vratar Boštjan Belec (14 obramb). Pohvaliti velja hrabro igro kadetskih reprezentantov Roka Cvetka in Miha Kolmančiča, ki sta več kot odlično spočila starejše nosilce igre. To je bil dan, ko je ekipi uspevalo prav vse in igro fantov je bilo veselje gledati. Zmaga v Ivančni Gorici je že pozabljena, pred Ormožani pa ena izmed najlažjih tekem sezone, saj na Hardek prihaja Maribor, ki je poleg Gorenja in Celja eden izmed treh kandidatov za naslov državnih prvakov. Plan oz. cilj v ormoškem taboru je jasen kot beli dan in strokovni štab se je odločil, da bo proti kandidatom za vrh ne glede na višine porazov dobilo priložnost za minutažo čim več igralcev. Proti sebi po kvaliteti primerljivim ekipam pa se bo igralo na vso moč in s praktično desetimi največ enajstimi igralci:” Z zmago proti Svišu smo si kupili določen mir in zdaj nas čaka tekma proti Mariboru, kjer bomo dali priložnost vsem igralcem, ob tem pa v 1. polčasu uigravali ekipo za tekmo 3. kroga, ko gostujemo v Novem mestu. O Mariboru nimam smisla izgubljati besed, saj so kandidat za državnega prvaka in to pove vse. Povabil bi ljubitelje rokometa v soboto na Hardek, da s svojim navijanjem pomagajo predvsem našim mladim fantom, da odigrajo po svojih najboljših močeh,” je pred tekmo dejal trener Saša Prapotnik.
Maribor je po lanskoletnem le četrtem mestu v državnem prvenstvu tudi letos sestavil odlično ekipo, ki je v 1. krogu le za las s 26 : 25 ugnala Trimo. Vendar si zapomnite, da bodo Trebanjci tudi letos uvrščeni takoj za triom G – C- M (Gorenje, Celje, Maribor) tako, da takšen razplet na Taboru ni preveliko presenečenje. Ljubitelji rokometa z ormoškega konca bodo tako v soboto zvečer lahko uživali v igri domačih rokometašev in Vijoličastih, katerim kot absolutnim favoritom šteje le zmaga. Vse kaj drugega skoraj ne pride v poštev, dejstvo k temu govori tudi pripravljalna tekma pred dobrim mesecem, ko je Maribor na Taboru Vinarje ugnal s kar 38 : 17. Pred tekmo z Ormožani so Vijoličasti ugnali še kuvajtskega prvaka Kuwait SC s 36 : 26. Prvi strelec z osmimi zadetki je bil Simon Razgor, ki bo tudi na Hardeku med najnevarnejšimi igralci. Ormoški navijači bodo imeli priložnost pozdraviti kar pet bivših Jeruzalemčkov: Gregor Čudič, Aljoša Štefanič, Tadej Sok, Gašper Hrastnik in Nejc Žmavc namreč letos nosijo dres Maribora, ki bo letos Slovenijo zastopal v Pokalu EHF. Tekma med Jeruzalemom in Mariborom se bo pričela v soboto 14. septembra ob 19.00 uri.

Ormožani so v preteklosti že znali presenetiti močnejše Mariborčane. Kako bo tokrat?

Ormožani so v preteklosti že znali presenetiti močnejše Mariborčane. Kako bo tokrat?

MLAJŠE SELEKCIJE, Starejši dečki A (letniki 1999):
Celjani boljši na pripravljalni tekmi
Jeruzalem – Celje PL 24 : 26 (8 : 14)
Jeruzalem:
Rizman, Firšt Šeruga; Ciglar 3, Ž. Kociper 2, M. Hebar 4 (3), G. Hebar, Niedorfer 1, Zidarič 4, Petek 2, Šoštarič 4, A. Munda, Voljč, Škorjanec 1, Koderman 3, Jovanovič.
Ormožani so proti Celju odigrali še eno močno pripravljalno tekmo, katero so zasluženo izgubili. Gostitelji so v 10. minuti vodili s 7 : 6. V teh trenutkih je napad zgledal solidno, obramba pa je bila razglašena od prve minute, saj so Jeruzalemčki prejeli kup lahkih in nepotrebnih golov. Ko so v napadu sledile še tehnične napake (napačne podaje, napačen sprejem žoge) in nedisciplina v igri (slaba organizacija igralca več v polju, posiljeni meti) so podarjeno s strani domačinov z obema rokami sprejeli močni Celjani in do odmora povišali prednost na +6 (8 : 14) in v 2. polčasu na kar +7 (12 : 19). Šele po velikem zaostanku so Ormožani čvrsteje zaigrali v obrambi in prednost se je talila do -2 (21 : 23). V zadnjih šestih minutah sta oba trenerja dala priložnost igralcem s klopi, kjer so Jeruzalemčki zamudili nekaj imenitnih priložnosti da ujamejo nasprotnika in mladi Pivovarji so se veselili zaslužene zmage. Pred Jeruzalemčki je veliko dela, predvsem v igri v obrambi, kjer bo potrebno znova obdelati “abecedo obrambne igre od A do Ž”. V petek 13. septembra se prične državno prvenstvo za starejše dečke A (letniki 1999) in starejše dečke B (letniki 2000). Ekipi bosta na Hardeku zaigrali proti Radgoni ob 18.30 in 19.45 uri.

Starejši dečki A Jeruzalema (letniki 1999). Zaenkrat v pripravljalnem obdobju igrajo od odličnega do katastrofalnega.

Starejši dečki A Jeruzalema (letniki 1999). Zaenkrat v pripravljalnem obdobju igrajo od odličnega do katastrofalnega.BUNDESLIGA, 4. krog:
Prvi prvenstveni poraz Magdeburga pri Hannovru; Bezjak uspešen trikrat

V 4. krogu je ekipa Ormožana Marka Bezjaka doživela prvi prvenstveni poraz pri Hannovru, kjer igra Borut Mačkovšek. Po 1. polčasu je Magdeburg v gosteh vodil s kar 16 : 11, a na koncu vseeno izgubil s 25 : 27. Drugi del tekme je Hannover dobil s kar 16 : 9. Hannover je prvič na tekmi povedel v 56. minuti. Bezjak in Natek sta dosegla po tri zadetke. V 5. krogu SC Magdeburg v nedeljo 15. septembra ob 17.15 uri gosti Fuchse Berlin. Tekmo si lahko pogledate v neposrednem prenosu na nemškem Sport1 in Š2.

TSV Hannover – SC Magdeburg 27 : 25 (11 : 16)