ROKOMET, mlajše selekcije RK Jeruzalem Ormož.
Zgodovinski uspeh Jeruzalemčkov v Prešovu na Slovaškem

Od srede 5. do sobote 8. januarja 2011 je v Prešovu na Slovaškem potekal mednarodni rokometni turnir za mlajše selekcije. Turnirja se je udeležilo 100 ekip iz 13 držav. Barve Slovenije so odlično zastopali mladi rokometaši Jeruzalema, ki so nastopali v kategoriji U12 (1999), U13 (1998) in U14 (1997). V prav vseh treh kategorijah so Jeruzalemčki osvojili 1. mesto in dosegli zgodovinski uspeh.

Letniki 1997:
Tretja mednarodna turnirska zmaga zapored

Z zmago na turnirju v Prešovu so letniki 1997 osvojili tretjo zaporedno mednarodno zmago. Po zmagah v Veszpremu in Monoštru so dodali še zmago v Prešovu. Jeruzalemčki so si na turnirju privoščili spodrsljaj proti koprskemu Cimosu, ki pa je ekipi po pogovoru le še dodal novi zagon. V velikem finalu proti Celju so Ormožani po “cunamiju” povedli z 9 : 0 in v nadaljevanju mirno pripeljali tekmo do konca. Med drugim so mladi Slovenci ugnali slovaškega prvaka Tatran in poljskega prvaka Regimin. Miha Kolmančič je postal najboljši igralec turnirja, Jurček Korpič Lesjak pa najboljši vratar turnirja. Zraven njiju si je mesto v idealni sedmerki prislužil Matic Topolovec. Za Jeruzalem Gorišnico so zaigrali: Jurček Korpič Lesjak, Uroš Mendaš; Dejan Kociper, Aljaž Tement, Vid Lukman, Gašper Vesenjak, Miha Kolmančič, Nejc Šandor, Marko Kralj, David Zagoršek, Matic Štumberger, David Bezjak, Matic Topolovec, Blaž Geč in trenerja Uroš Krstič ter Franc Šandor.
Rezultati: Tatran Prešov (Slovaška) 19 : 13, Cimos Koper 11 : 15, Malev Budimpešta (Madžarska) 19 : 13, Regimin (Poljska) 19 : 16, Kaunas Gaja (Litva) 19 : 11, finale: Celje PL 21 : 11.

Letniki 1998:
V finalu po 7 – m boljši od Celjanov

Letniki 1998 so na turnirju slavili na šestih tekmah, zadnjo finalno proti Celjanom pa remizirali. Predtekmovalna skupina Ormožanov je bila daleč najtežja in je fantom pobrala kar precej moči. Zaradi bolezni vratarja Cafa so Jeruzalemčki na tekmah v zaključku turnirja igrali celo z igralcem – vratarjem v polju. V vellikem finalu Jeruzalemčki niso blesteli in so tik ob zaključku tekme zaostajali za dve točki, 12 : 14. Rene Plavec in Nino Ulaga sta zadela za izenačenje. Po sedemmetrovkah so bili uspešnejši Ormožani za katere so zadeli Tilen Kosi, Gašper Horvat in Nino Ulaga. Odločilno obrambo v tretji seriji je Celjanom zaustavil Kevin Caf. Tilen Kosi je postal najboljši igralec, Dominik Ozmec pa najboljši strelec turnirja. Za Jeruzalem so v Prešovu igrali: Kevin Caf; David Lukner, Tilen Kosi, Timon Grabovac, Gašper Horvat, Filip Luci, Miha Kavčič, Rene Plavec, Nino Ulaga, Dominik Ozmec, Tomi Sok, Boštjan Žižek Cvetko, Nejc Zidarič in trenerja Mladen Grabovac ter Tjaša Brumen.
Rezultati: Povaška Bistrica (Slovaška) 19 : 10, Virovitica (Hrvaška) 16 : 11, Malev Budimpešta (Madžarska) 24 : 15, Legnica (Poljska) 29 : 20, Cluj (Romunija) 37 : 6, polfinale: Nyiregyhaza (Madžarska) 14 : 10, finale: Celje PL 14 : 14, po 7 – m: 17 : 16.

Letniki 1999:
Nove odlične predstave 1999 letnikov

Varovanci trenerja Iztoka Luskoviča in Nejca Havlasa so na turnirju prikazali nove odlične zmage in ob šestih zmagah zabeležili novo turnirsko zmago. Kljub odsotnosti Korpič Lesjak in Zidariča, ki sta nastopila v starejših konkurencah se njuna odsotnost ni poznala. Odločilna tekma za 1. mesto je bila proti izredno močni zasedbi Cluja iz Romunije. V odlični predstavi obeh ekip so bili boljši Slovenci z izidom 12 : 8. Jeruzalemček Rene Rizman je postal najboljši vratar, Matej Niedorfer pa najboljši strelec turnirja. Za letnike 1999 so barve Ormoža ter Slovenije zastopali: Rene Rizman; Matej Niedorfer, Niko Jovanovič, Anže Šoštarič, Luka Voljč, Lan Voršič, Krsitjan Petek, Renato Kozel, Žak Ciglar, Martin Hebar, Žan Kociper, Teo Šulek, Gašper Hebar, Anže Notersberg, Aljoša Munda in trenerja Iztok Luskovič ter Nejc Havlas.
Rezultati: Virovitica (Hrvaška) 20 : 12, Libusza (Poljska) 21 : 5, Legnica (Poljska) 18 : 1, Cluj (Romunija) 12 : 8, Tatran Prešov (Slovaška) 16 : 5, Cimos Koper 20 : 4.

Jeruzalemčki letnik 1997

... letnik 1998 ...

... in letnik 1999