ROKOMET, NLB leasing liga, pred 20. krogom:
Sami sebi največji nasprotnik

Trije krogi še ostajajo do konca rednega dela prvenstva v NLB leasing ligi. Pred Vinarji je težkih 14 dni, kjer bo ekipa odigrala kar pet srečanj. V soboto 25. 2. je na sporedu gostovanje v Šmartnem, v sredo 29. 2. na Hardek prihaja Cimos s katerim se bodo Jeruzalemčki pomerili tudi tri dni kasneje v pokalnem tekmovanju. Tudi v nedeljo 4. 3. bo ekipa Saše Prapotnika aktivna v Podčetrtku na tekmi za prvo ali tretje mesto v Pokalu in nato še v soboto 10. 3. gostovanje v Velenju pri vodilnem Gorenju. Med vsemi omenjenimi tekmami je zagotovo najtežja in najpomembnejša tekma v Šmartnem, ki je direkten tekmec Jeruzalemu v boju za obstanek v ligi. Obe ekipi sta v zadnjem krogu doživela visoka poraza. Maribor je zamrznil Vinarje na -10, Celje pa Šmartno na -31. Treba je vedeti, da je Šmartno v Zlatorogu zavedno nastopilo v okrnjeni zasedbi, saj je trener Jaka Keše spočil svoje glavne adute za tekmo proti Ormožanom. Šmartno je sicer zelo neugodna ekipa predvsem na domačem terenu, ki je sestavljena z zelo izkušenimi rokometaši, kjer glavno vlogo igrajo Aleš Šmejc, Filip Gradišek, Danijel Dobravc, Andraž Repar in trenutno najboljši igralec Šmartnega Marko Simončič. Spomnimo se, da sta se ekipi v Ormožu razšli z neodločenim izidom 28 : 28 in za pričakovati je podobno tekmo, kjer bi se v tem trenutku najbrž obe ekipi strinjali z delitvijo točk. Glede na igre Vinarjev v drugem delu sezone je Ormožane najbolj strah samih sebe, saj je ekipa sama sebi največji nasprotnik.

Prvenstvo važnejše od Pokala Slovenije za rokometaše Jeruzalema

ROKOMET
Jeruzalem proti branilcem pokalne lovorike Cimosu

Rokometaši Jeruzalema so v polfinalu Pokala Slovenije dobili nasprotnika. To bo branilec pokalne lovorike iz minule sezone, državni prvak in udeleženec Lige prvakov, Cimos Koper. Žreb je bil opravljen v Termah Olimia. Zaključni turnir bo potekal pod organizacijo Rokometnega kluba Celje v soboto 3. in nedeljo 4. marca v športni dvorani v Podčetrtku.
Kroglice so določile, da bosta sobotna polfinalna para Celje Pivovarna Laško – Maribor Branik (ob 19.00 uri TV SLO) in Jeruzalem Ormož – Cimos Koper (ob 16.30 uri). Ekipi iz Ormoža in Kopra sta se v Pokalu Slovenije nazadnje pomerili pred dvema letoma v Mariboru, kjer so v tekmi za tretje mesto Vinarji presenetili Avtomobiliste z zmago z 28 : 26 in bron je odpotoval v Ormož.
Poraženca polfinala se bosta naslednji dan ob 17.30 uri pomerila za bronasto kolajno, zmagovalca polfinalnih tekem pa ob 20.00 uri (TV SLO) v velikem finalu za naslov pokalnega zmagovalca Slovenije v tekmovalni sezoni 2011/12.
Naslov pokalnega prvaka branijo rokometaši koprskega Cimosa, ki so minulo sezono slavili na zaključnem turnirju v Celju.