ROKOMET, 1. NLB leasing liga, 12. krog:
Krka preplavila Hardek
Jeruzalem – Krka 27 : 28 (13 : 12)
Jeruzalem:
Jelen, Belec, Žuran; Korpar 4, Krabonja, Žmavc, Bogadi 3, Merdanović 1, Radujković 5, Čudič 6 (4), Špiljak 3, Sok 4, Hebar, Kljajić 1, Cvetko, Šišmanovič. Trener: Saša Prapotnik
Krka: Čavlović, Grubar, Vrbinc; Flajs 5, Leban, Lavrič, Didovič, Čančar 10 (3), Sirk 2 (2), Potočar, Orlič, Frudi, Papež 6, Jurečič 1, Cvikl 3, Klobčar 1. Trener: Slavko Ivezić
Sedemmetrovke: Jeruzalem 6/4; Krka 7/5.
Izključitve: Jeruzalem 6; Krka 8 minut.
Igralec tekme: Anže Vrbinc (Krka Novo mesto).
Rokometaši Jeruzalema so pred okrog 300 gledalci doživeli hladen tuš proti Krki, ki je neposreden tekmec v boju za obstanek v ligi. Skozi celo tekmo si obe ekipi nista uspeli ustvariti večje prednosti od dveh zadetkov. Igralo se je gol za gol in ljubiteljem rokometa je na koncu bila uprizorjena dramatična končnica z nesrečnim koncem za Vinarje. Po hudi borbi je gostiteljem le uspelo priti v priložnost za zmago. 24 sekund je ostalo do konca tekme, ko so Ormožani krenili v zadnji napad. Točka je bila praktično zagotovljena, saj je klop domačih na voljo imela še minuto odmora. Žal se je stvar odvila v napačno smer in je podaja sicer najboljšega Ormožana Radujkovića na črto proti Korparju končala točno v rokah vratarja Vrbinca, ki je podal v protinapad Papežu, kateri je tri sekunde pred koncem zadel prazna vrata izteklega Belca. V šoku je na Hardeku zavladala smrtna tišina, Dolenjci pa so se veselili pomembnih točk, ki so v tem srečanju štele dvojno.
IZJAVE:
Gašper Jelen (Jeruzalem): Igra nam ni in ni stekla. Na koncu smo imeli celo priložnost za zmago. Zmanjkalo nam je tudi sreče v zadnjem napadu. Na treningu vse poteka kot bi moralo, na tekmi pa nam stvar enostavno ne steče. Svoj bonus spodrsljajev za to sezono smo že izkoristili.
Slavko Ivezić (Krka): Glede na prikazano bi remi bil najbolj pošten. Na koncu smo z obilico sreče osvojili dve točki, ki bosta velik motiv za nadaljno delo. Naš cilj je obstati v ligi.

MLAJŠE SELEKCIJE:
Letniki 1997 drugi, 1999 tretji v Gyoru

Rokometna šola Jeruzalem Ormož Gorišnica se je z letniki 1997 in 1999 mudila na močnem mednarodnem turnirju, kjer so nastopale ekipe iz Madžarske, Slovaške, Avstrije in Slovenije. V obeh konkurencah je nastopilo po 8 ekip. Z igro in rezultati mladih Ormožanov so trenerji bili več kot zadovoljni, saj je bil storjen viden napredek v igri. Letniki 1997 so suvereno po dobrih predstavah predvsem v obrambi v svoji skupini osvojili 1. mesto in se uvrstili v veliko finale. Tam so jih čakali stari znanci – Alsoors Veszprem, ekipa, ki v tej kategoriji spada v sam evropski vrh. Madžarski 14 – letniki so recimo v povprečju višji od članske ekipe Jeruzalema. Obe ekipi sta prisotne v prelepi univerzitetni dvorani v Gyoru navdušili z igro, več sreče pa je imel madžarski prvak, ki je slovenske prvake premagal z 21 : 17 na račun odličnih obramb vratarja Marka Kovacsa (195 cm). Gašper Vesenjak iz vrst Jeruzalema Gorišnice je bil proglašen za naj igralca turnirja. Odličen turnir so v Gyoru (135.000 prebivalcev) odigrali tudi letniki 1999, ki so bili za gol prekratki proti kasnejšim zmagovalcem turnrirja ekipi Elesz Veszprem. Madžarski prvak je slovenskega podprvaka v skupini ugnal s 15 : 14 in se na račun te zmage uvrstil v veliki finale. Mladi Ormožani so se izkazali z odlično igro v obrambi, praktično jih v takem stilu trenerji še niso videli igrati in zato je zadovoljstvo v taboru letnikov 1999 toliko večje. V skupini je padla tudi odlična in fizično zelo močna ekipa Tatabanye iz Budimpešte. V malem finalu so Jeruzalemčki 1999 pometli z Gyorom 22 : 12 in zasluženo osvojili 3. mesto.

REZULTATI – 1997:
Jeruzalem Gorišnica – Gyor 22 : 15, Jeruzalem Gorišnica – Bratislava 16 : 12, Jeruzalem Gorišnica – Dosza Veszprem 21 : 15, finale: Jeruzalem Gorišnica – Alsoors Veszprem 17 : 21.

REZULTATI – 1999:
Jeruzalem Ormož – Eles Veszprem 14 : 15, Jeruzalem Ormož – Tatabanya Budimpešta 23 : 19, Jeruzalem Ormož – Toldi DSE 19 : 6, mali finale: Jeruzalem Ormož – Gyor 22 : 12.

POSTAVA – 1997: Uroš Mendaš, Gašper Vesenjak, Aljaž Tement, Nejc Šandor, Vid Lukman, Matic Štumberger, Miha Kolmančič, Matic Topolovec, Marko Kralj, Dejan Kociper, Tilen Kosi, Boštjan Žižek Cvetko, Gašper Horvat, Miha Kavčič, Dominik Ozmec, trenerja Uroš Krstič in Franc Šandor.

POSTAVA – 1999:
Rene Rizman, Martin Hebar, Nejc Zidarič, Anže Šoštarič, Niko Jovanovič, Nejc Štrucl, Lan Voršič, Luka Voljč, Kristjan Petek, Žan Kociper, Žak Ciglar, Aleks Škorjanec, Teo Šulek, Anže Notersberg, Gašper Hebar, trenerja Iztok Luskovič in Mladen Grabovac.

MLAJŠE DEKLICE A:
Velenjčanke boljše
Veplas Velenje – Jeruzalem Ormož 25 : 10 (14 : 6)
Jeruzalem:
Polič, Škorjanec A.; Bukovec, Zorjan, Murad, Šalamija, Kolenko 3, Hergula 4, Ozmec, Pintarič M., Pintarič V. 2, Ivanuša 1, Rodi, Markrab, Kociper. Trenerja: Vesna Havlas in Aljaž Kovačič.
Mlajše deklice 1999 so tekmo izgubile z rezultatom 25:10. Veliko deklic iz te ekipe je pričelo trenirati šele letos, tako da so brez izkušenj, kljub temu, da so jim pomagale še nekatere igralke iz generacije 2000, niso bile kos domačinkam.

MLAJŠE DEKLICE B:
Peta zmaga zapored
Veplas Velenje – Jeruzalem Ormož 17 : 27 (10 : 13)
Jeruzalem:
Polič; Kolenko 11, Hergula 13, Ozmec, Rodi 1, Pintarič 2, Markrab, Lukman, Kociper. Trenerja: Vesna Havlas in Aljaž Kovačič.
Mlajše deklice so minuli vikend odigrale tekmo v Velenju, ki so jo suvereno dobile. Pohvale si zaslužijo vse igralke.