Minulo soboto sta svoje zakonske obljube obnovila Marija in Franc Vrečar iz Ormoža.
Slovesnost je potekala v cerkvi sv. Jakoba v Ormožu, kjer sta se tudi poročila pred šestimi desetletji. Civilni obred je v poročni dvorani ormoškega gradu opravil župan Alojz Sok, ki je v nagovoru tudi predstavil življenjsko pot zakoncev Micke in Frančeka, cerkveni del obreda pa je opravil ormoški župnik Drago Avsenak, ki je zakoncema zaželel, da se čez pet let srečajo na diamantni poroki.

Zakonca Vrečar sta rojena leta 1928. Franček je na svet privekal 10.oktobra na Hardeku, Micka pa 12.decembra v Loperšicah.
Spoznala sta se leta 1943, ko sta bila trgovska vajenca. Marija se je „trgovine učila“ v trgovini LAKER v Ormožu; Franček pa v trgovini pri KUHARIČU.

Poročila sta se 25.novembra leta 1951. Leta 1953 je na svet privekala hčerka Majda, leta 1955 pa sin Franček. Danes imata bisernoporočenca 3 vnukinje in vnuka; zelo ponosna pa sta tudi na pravnukinjo in pravnuka.

Marija in Franc Vrečar na poročni dan 25.novembra 1951 (Foto: Družinski arhiv)

Sicer pa Frančeka Vrečarja poznamo kot dolgoletnega poslovodja. Najprej v trgovini VZOR, potem ZARJA in na koncu MERCATOR. Pred 30-timi leti se je invalidsko upokojil.
Marija pa je v penziji 25 let, skoraj celo svojo delovno dobo pa je bila zaposlena kot glavna blagajničarka v Kmetijskem kombinatu „Jeruzalem“.

Do lani sta kar 36 let obdelovala tudi vinograd na Humu.
Franček je že več kot 60 let še vedno aktiven lovec in član LD Ormož. Oba pa sta tudi dolgoletna gasilca. Več kot 68 let sta člana ormoškega Prostovoljnega gasilskega društva. Za zvestobo in aktivno delovanje v društvu pa so se jima na biserno-poročni dan zahvalili tudi gasilci. In sicer na poseben način: Po končanem civilnem obredu so ju namreč dočakali pred izhodom pred gradom (kjer se nahaja poročna dvorana), in čez njiju in goste s curkom vode naredili veličastne loke. Verjetno ob tem prizoru ni nihče ostal ravnodušen. Sledil je gasilski raport oziroma čestitka, ki ga je predal poveljnik PGD Ormož Andrej Primužič.

Ormoški gasilci so bisernoporočencema pripravili presenečenje (Foto:Karolina Putarek)

Gasilski raport.... (Foto: Karolina Putarek)

Poleg šestih zlatih, je letos v občini Ormož bila to edina biserna poroka. Bisernoporočencema želimo veliko zdravja in zadovoljstva, kljub temu, da ju je usoda zaradi Marijine bolezni ločila. Marija je namreč že šesto leto na negi v Domu starejših občanov v Ormožu; kjer pa se dobro počuti. Franček pa, ki v tem času skrbi za hišo in vrt, pa jo z veseljem obišče tudi večkrat na dan.

UTRINKI z obreda:

60 skupnih let .... Marija in Franc Vrečar ( Foto: Karolina Putarek)

Prstan za bisernoporočenko... (Foto: Karolina Putarek)

Podpis ... (Foto: Karolina Putarek)

Podpis neveste Marije.... (Foto: Karolina Putarek)

Zbrani na poroki (Foto: Karolina Putarek)

Poročni obred je opravil župan občine Ormož Alojz Sok (Foto:Karolina Putarek)

Bisernoporočenca s pričami (Foto: Karolina Putarek)

Svečano vzdušje v poročni dvorani je z igranjem na orgle pričaral Thierry Dinga Šavora ( Foto: Karolina Putarek)