ROKOMET, 1. SRL. Liga za obstanek, 7. krog:
Nova zmaga Vinarjev
Jeruzalem – Sevnica 32 : 29 (16 : 14)
Jeruzalem:
Žuran (6 obramb), Belec (3 obrambe); Mavrič 1, Rajšp 7, Kirič, Žmavc 1, Radujković 3, Čudič 6 (4), Gregorc 5 (1), Hrupič, Cvetko, Levanič, Šišmanovič 1, Kljajič 5, Mesarić 3, Hebar. Trener: Saša prapotnik
Sevnica: Božić, Zaponšek (11 obramb); Stegne, Dražetič, Gorenjak 4, Krnc, Brečko, Djurdjevič 4, Ošlovnik 4, Kuhar, R. Kozole, Borovnik 6, Bezgovšek, Pernovšek 1, Nered 7 (3), Sirk 3. Trener: Iztok Gode
Izključitve: Jeruzalem 6; Sevnica 12 minut.
Sedemmetrovke: Jeruzalem 6/5; Sevnica 4/3.
Igralec tekme: Jaša Rajšp (Jeruzalem Ormož).
V tekmi, v kateri sta obe ekipi želeli le eno, da mine brez poškodb, so do novih točk prišli ormoški Vinarji. Domača zasedba je vodila celotno tekmo. Gostom iz Sevnice ni uspelo povesti niti enkrat, le dvakrat je bil izid izenačen na 0 : 0 in 25 : 25. Na začetku 2. polčasa je Ormožanom uspelo povesti za pet točk (23 : 18), vendar so po lastnih napakah gostom dovolili, da jih hitro ujamejo. Po delnem izidu 3 : 0 je gostiteljem uspelo povesti z 31 : 27 ter mirno pripeljati tekmo k srečnemu koncu. Sicer so Vinarji v 9. minuti ostali brez poškodovanega Aleša Šišmanoviča, ki je začutil bolečnine v kolenu. Prvo ime domačih je bil Jaša Rajšp, ki je na levem krilu odlično zamenjal poškodovanega Davida Bogadija. Pri gostih soliden vratar Rok Zaponšek (8 obramb v 1. polčasu) in Anže Nered, ki je v drugem delu dosegel pet, skupaj pa sedem zadetkov. V soboto 11. maja ob 19.00 uri Jeruzalemčki gostujejo v Ivančni Gorici pri Svišu.
IZJAVE:
Jan Gregorc (Jeruzalem): Vidi se, da sezona gre h koncu, saj ekipe komaj čakamo zaključek sezone. V zelo izenačeni tekmi smo bili za korak boljši od Sevničanov. Do zmage smo prišli z nekaj lahkimi goli iz polprotinapadov in čistih protinapadov. Tudi na naslednjih dveh gostujočih tekmah ciljamo na zmagi.
Anže Nered (Sevnica): Tekmo smo pričeli slabo in nismo se držali nobenega dogovora. Kot da smo v ekipi skregani. Ormožani so bili zreli za poraz, vendar tega nismo znali izkoristiti. Naš cilj ostaja 11. mesto za katero se borimo s sosedi iz Krškega.

Pred ormoškimi rokometaši, predvsem najmlajšimi, je zelo zanimiv vikend.


STAREJŠI DEČKI A (letniki 1998 in mlajši):
Tretji letošnji Final 4; Cilj 3. mesto

Trebnje bo gostilo zaključni turnir starejših dečkov A (letniki 1998 in mlajši), kjer bodo nastopile ekipe: Trimo Trebnje (aktualni državni prvaki), Celje Pivovarna Laško, Škofja Loka in Jeruzalem Ormož. Glavni favorit za njihov prvi naslov v tej generaciji so Celjani. Tik za Celjani sledijo gostitelji Trebanjci, medtem, ko se bodo Škofjeločani in Ormožani udarili za tretje mesto. Ekipa Jeruzalema bo zaradi poškodb nastopila brez Gašperja Horvata in Dominika Ozmeca, ki sta pomembna člena prve ormoške sedmerke in tudi fanta iz reprezentančnega spiska. Lani v Celju so mladi Jeruzalemčki pustili slab vtis in zasedli le 4. mesto. Letos upamo, da se bodo fantje kljub okrnjeni zasedbi vsaj borili kot so se že znali v preteklosti. Cilj je 3. mesto. V preteklosti je ta ekipa bila trikrat zapored državni prvak in kot edina udeleženec vseh zaključnih turnirjev te generacije. Za Jeruzalem bodo nastopili: Kevin Caf, Gregor Fekonja, Matic Škrjanec; Nino Ulaga, David Lukner, Gašper Horvat, Timon Grabovac, Rene Plavec, Filip Luci, Miha Kavčič, Martin Hebar, Dominik Ozmec, Nejc Zidarič, Rok Koderman, Žak Ciglar, Boštjan Žižek Cvetko, Tilen Kosi, trenerja Uroš Krstič in Mladen Grabovac. Ekipa bo v Trebnje oz. Mirno odpotovala že v petek, kjer bo do nedelje bivala v Gostišču pri Francki.

Razpored tekem Final 4:
sobota, 11. maj 2013:

ob 10.00 uri: Trimo Trebnje – Celje Pivovarna Laško
ob 11.30 uri: Jeruzalem Ormož – Loka 2012
ob 14.30 uri: Celje Pivovarna Laško – Jeruzalem Ormož
ob 16.00 uri: Loka 2012 – Trimo Trebnje

nedelja, 12. maj 2013:
ob 10.00 uri: Celje Pivovarna Laško – Loka 2012
ob 11.30 uri: Trimo Trebnje – Jeruzalem Ormož

MLAJŠI DEČKI A (letniki 2000 in mlajši) – zaključni turnir od 5. – 8. mesta):
Izboljšati lanskoletno 8. mesto

Mlajši dečki A so z uvrstitvijo na zaključni turnir od 5. do 8. mesta izpolnili prvi cilj zadani pred sezono. Da jim uspe izpolniti še drugi cilj bo potrebno osvojiti vsaj 7. mesto. Lani je ekipa za las zgrešila Final 4 in na koncu pristala na 8. mestu. Letos je glavni cilj izboljšati lanskoletno 8. mesto. Ob pomoči navijačev in ob nastopu na domačem parketu bi mladim Jeruzalemčkom lahko uspelo. Vabljeni na Hardek k vzpodbujanju mladih športnikov!

Razpored tekem: sobota, 11. maj 2013 – ŠPORTNA DVORANA NA HARDEKU:
ob 10.00 uri: RK JERUZALEM ORMOŽ – RK TRIMO TREBNJE
ob 10.50 uri: RD RUDAR TRBOVLJE – RK SVIŠ IVANČNA GORICA
ob 11.40 uri: RK TRIMO TREBNJE – RK SVIŠ IVANČNA GORICA
ob 12.30 uri: RK JERUZALEM ORMOŽ – RD RUDAR TRBOVLJE
ob 13.20 uri: RD RUDAR TRBOVLJE – RK TRIMO TREBNJE
ob 14.10 uri: RK JERUZALEM ORMOŽ – RK SVIŠ IVANČNA GORICA

ROKOMET, 1. B SRL, 21. krog:
Velika Nedelja odhaja v Grosuplje

Tik pred koncem sezone je 1. B SRL, kjer sta preostala le še dva kroga. Poznamo že ekipi, ki sta si zagotovili napredovanje v elitno druščino. To sta zasedbi Šmartnega pri Litiji in Slovana iz Ljubljane. Predstavnik iz naše okolice Moškanjci Gorišnica so si kot novinci v ligi že zagotovili obstanek in mirno čakajo zadnji dve tekmi proti Cerkljam in Škofljici.
Zato pa še nimamo odgovorov glede obstanka v ligi. Na voljo so še le štiri točke, obstanka pa v tem trenutku nima še zagotovljenega kar pet ekip: Grosuplje, Mokerc Ig, Velika Nedelja, Grča Kočevje in Škofljica, kateri se najslabše piše.
Predzadnji 21. krog ponuja dve zelo zanimivi tekmi v boju za obstanek v ligi: gostovanje Velike Nedelje v Grosupljem in tekmo kočevske Grče ter Mokerc Iga. Ta vikend se bosta tudi udarila vodilna Slovan in Šmartno. Vse tekme bodo zaradi regularnosti prvenstva na sporedu v soboto 11. maja ob 19.00 uri.
V zadnjem 22. krogu Moškanjce Gorišnico čaka gostovanje pri Škofljici, k Veliki Nedelji v soboto 18. maja pa prihaja Grča in prav ta tekma bi lahko dala odgovor katera ekipa se bo skupaj s Škofljico poslovila od prvobeligaške druščine.