ROKOMET, 2. krog:
Sevniški šok za Vinarje
Sevnica – Jeruzalem 24 : 23 (10 : 13)
Sevnica:
Božič (14 obramb), Zaponšek (2 obrambi); Mlakar, Stegne 2, Gorenjak 3, Brečko 1, Krnc, Plazar, Djurdjevič 4, Ošlovnik, A. Kozole 1, R. Kozole, Kuhar, Nered 2, Sirk 9 (2), Zorc 2. Trener: Jernej Rantah
Jeruzalem: Belec (16 obramb), Žuran; Radujković 3, Deržič, Ogorelc 1, Rajšp, Bogadi 3, Žmavc, Čudič 3 (1), Špiljak, Gregorc 6 (1), Hrupič, Mesarić 6, Šišmanovič 1. Trener: Saša Prapotnik
Sedemmetrovke: Sevnica 5/2; Jeruzalem 3/2.
Izključitve: Sevnica 8; Jeruzalem 14 minut.
Rdeči karton: Sandi Žuran (47).
Igralec tekme: Aleš Sirk (Sevnica).
V derbiju ekip, ki se bosta borili za obstanek v ligi so prve prvenstvene točke zasluženo pripadle Sevnici. Rokometaši Jeruzalema so tokrat z igro popolnoma razočarali in doživeli šok v obliki poraza. Sevnica se je na začetku mučila z obrambo Vinarjev, vendar po dolgih napadih le zadevala mrežo Boštjana Belca, ki je imel precej smole, saj so se vsaj štirje streli od njegovih rok odbili v gol. Tako so gostitelji v 9. minuti povedli z 6 : 4. Sledile so minute Ormožanov, ki so z delnim izidom 6 : 0 v 19. minuti povedli z 10 : 6. Prednost bi morala biti še višja, vendar nekaj prehitrih zaključkov v napadu je domačinom omogočilo protinapade in lahke zadetke ter posledično s tem vrnitev v igro. Kljub vsemu so Jeruzalemčki odšli na odmor s tremi zadetki prednosti. Uvodne minute 2. polčasa so bile klavrne za četo trenerja Saša Prapotnika. Napad brez idej, obramba luknjičasta z vseh strani, ob tem je v golu Sevnice eksplodiral Bojan Božič. Slabo igro gostov so z delnim izidom 4 : 0 in vodstvom z 14 : 13 kronali novinci v ligi. Po dvakrat sta zadela prvi mož tekme Aleš Sirk in Kristjan Zorc. Po dveh prestreženih žogah in dveh lahkih zadetkih Davida Bogadija so Ormožani še zadnjič na tekmi povedli z 15 : 14. Nato je v ekipi Jeruzalema sledil razpad sistema. Sevničani so na krilih solidno polne dvorane izkoristili ponujeno s strani nasprotnika, ki je v seriji delal tehnične napake in omogočil rokometašem Sevnice lahke zadetke iz protinapadov. Alešu Sirku & com. je uspel delni izidi s kar 7 : 1 in prevzem vodstva v 48. minuti s 5 točkami, 21 : 16. Minuto pred tem so Ormožani ostali brez pordečelega vratarja Sandija Žurana, ki je pri prestreganju žoge treščil v enega izmed domačih igralcev. Nasploh skozi celotno tekmo zmedena sodnika Robert Klančar in Amir Parezanović (prva tekma v elitni ligi) sta gostujočemu vratarju opravičeno pokazala pot na tribuno. Sodnikoma v pomoč pa je bil tudi delegat Janko Požežnik, ki ni mogel iz svoje kože bivšega sodnika, saj je večkrat prekinil tekmo in delil kartone, izključitve ter nasvete sodnikoma. Vinarji so v zaključku tekme na vse pretege poskušali ujeti Sevničane, vendar pri hitrosti izvedbe storili nekaj novih tehničnih napak, zgrešili sedemmetrovko in zmaga je zasluženo ostala doma. V 3. krogu Vinarji v soboto 22. septembra ob 19.00 uri na Hardeku gostijo novomeško Krko in to bo nova priložnost za prve prvenstvene točke.
KU

V sredo gostovanje v Kopru
Žreb 1/16 finala Pokala Slovenije je Ormožanom namenil Cimos in gostovanje v Kopru na Bonifiki. Huje zaradi kvalitete nasprotnika in poti v Koper ni moglo biti. Ker imajo Vinarji v soboto 22. septembra pred sabo pomembno tekmo proti Krki se je trener Saša Prapotnik odločil, da na Primorskem zaigra z pomlajeno zasedbo. Tako bodo priložnost za novo nabiranje prepotrebnih izkušenj dobili mladinci in tudi nekateri kadeti. Treba bo pač prenesti visoki poraz in izpad iz pokalnega tekmovanja, kjer so Vinarji v preteklosti dvakrat v Mariboru in Podčetrtku osvojili tretje mesto. Koprčani so na zadnjem srečanju proti Celjanom vodili skozi celo tekmo, na koncu pa reševali točko. Kljub izgubljeni oz. dobljeni točki so Avtomobilisti iz Kopra v vedno boljši formi in eden izmed glavnih kandidatov za uvrstitev na pokalni Final 4. Tekma se prične ob 19.00 uri
KU

KADETI (letniki 1996):
Pomembna zmaga v Velenju
Gorenje – Jeruzalem 28 : 34 (15 : 20)
Jeruzalem:
T. Cvetko (13 obramb); Kolmančič 10 (6), Lukman 4, Šandor 2, Žižek Cvetko 5, R. Cvetko 8 (1), Kavčič, Kosi, Ozmec, Topolovec 5.
Mlade Ose so bolje pričele tekmo in povedle z 7 : 4. Gostje so nato na račun dobre igre v obrambi najprej vzpostavili ravnotežje (9 : 9), nato pa po zaslugi hitre igre na odmor odšli s kar petimi točkami prednosti (20 : 15). Pet točk prednosti je bilo še pri rezultatu 24 : 19, nato pa so se vse bolj približevali mladi Velenjčani, ki so kar nekajkrat imeli priložnost za izenačenje, vendar je obramba Ormožanov po zaslugi vratarja Tomaža Cvetka zdržala vse pritiske. Jeruzalemčki so tekmo končali s serijo 5 : 0. Ekipa je nastopila v okrnjeni zasedbi, vendar po zaslugi fanatične borbenosti ugnala solidno zasedbo Gorenja. V 2. krogu Jeruzalem igra proti sosedom iz Velike Nedelje. Tekma bo odigrana v petek 5. ali 12. oktobra na Hardeku.

STAREJŠI DEČKI A (letniki 1998):
Odličen 2. polčas
Gorenje – Jeruzalem 28 : 34 (18 : 17)
Jeruzalem:
Caf; Luci, Žižek Cvetko 6, Kavčič 3, Ozmec 3, Horvat 5 (2), Grabovac, Plavec 9, Kosi 4 (2), Ulaga, Zidarič, Hebar.
V 1. polčasu so Ose bile boljše, saj so izkoristile slabo igro Jeruzalemčkov v obrambi. V nadaljevanju so Ormožani zaigrali v obrambi kot znajo in 2. polčas dobili z izidom 17 : 10. Pohvalo za igro v 2. polčasu si zasluži celotna ekipa, ki je odigrala na zelo visokem nivoju. Čez vikend od 21. do 23. septembra se bodo letniki 1998 udeležili turnirja v Linzu. V 2. krogu so prosti, v 3. krogu jih čaka gostovanje na derbiju v Celju.

STAREJŠI DEČKI B (letniki 1999):
Popolni mrk sredi 2. polčasa
Gorenje – Jeruzalem 26 : 18 (10 : 9)
Jeruzalem:
Rizman, Firšt Šeruga; Niedorfer 4 (2), Zidarič 1, M. Hebar 4, Štrucl 1, Ciglar 3, Škorjanec 2, Ž. Kociper 2, Petek, Jovanovič 1.
Okrnjeni Jeruzalemčki so razočarali v Rdeči dvorani, saj so igrali v intervalih od katastrofalnega do odličnega. Najprej je Gorenje povedle z 5 : 2, nato Jeruzalem z 6 : 5 in spet Ose z 10 : 6. V 2. polčasu v 39. minuti so Ormožani vodili z 16 : 14 in imeli žogo v posesti ter igralca več. Žal so zamudili lepo priložnost za povišanje vodstva. Nato pa mrk v zadnjih 10 minutah tekme in Velenjčanom je uspel delni izid s kar 12 : 2. Ekipa je sposobna veliko več in boljše predstave je za pričakovati že v naslednjih tekmah. V sredo 19. septembra ob 17.00 uri na Hardeku pri Jeruzalemu v 2. krogu gostuje Velika Nedelja.