Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7. ure dne 19. 10. 2017, do 7. ure, dne 20. 10. 2017, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

ČETRTEK 19. 10. 2017:

Ob 6:00 uri smo v okolici Ormoža na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo. Pri preiskavi smo našli in zasegli 139 delno posušenih rastlinskih vejic v velikosti do 45 cm za katere sumimo, da gre za prepovedano drogo. Po opravljenih analizah, bomo zoper osumljenega 31 letnega moškega, podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju (priloga fotografije).

Ob 12:00 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na regionalni cesti izven naselja Veliki Brebrovnik. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 12:35 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije na lokalni cesti v naselju Velika Nedelja. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do trčenja med voznico osebnega avtomobila in voznikom motornega kolesa. Po vseh zbranih obvestilih bomo ukrepali zoper voznika.

Ob 18.50 uri smo v kraju Sveti Tomaž opravili ogled kraja prometne nesreče z udeležbo divjadi. Opravljen je bil ogled ter izdano obvestilo o odstopu.

Ob 22:58 uri smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru na območju občine Sveti Tomaž. Ugotovljeno je bilo, da se je partner pijan vrnil domov ter zmerjal domače. Izdan mu je bil plačilni nalog zaradi kršitve zakona o javnem redu in miru.


Napoved aktivnosti za vikend:
– ob rednem delu bodo policisti izvajali nadzor cestnega prometa, s poudarkom na meritvah hitrosti z LMH in ugotavljanjem prisotnosti alkohola med vožnjo v CP.

PRIPRAVILA:
Kristijan Dogša. policist I
in Edvard Cvetko, komandir