Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7:00 ure, dne 17. 4. 2013, do 7:00 ure dne 18. 4. 2013, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

SREDA 17. 4 . 2013
Ob 07:38 uri so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom na območju Ormožu. Policisti so na kraju ugotovili, da je do prometne prišlo zaradi nepravilnega vključevanja v promet voznika, ki je trčil v drugo vozilo in nato s kraja odpeljal. Povzročitelj je bil izsleden na domu, opravljen preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal 0.76 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog, prav tako pa bo zoper njega podan predlog za uvedbo postopka na Okrajno sodišče v Ormožu zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

Ob 07:55 uri se je na PP zglasil občan, ki ima težave s sosedi na območju Pavlovskega vrha. Policisti so po zbranih obvestilih zadevo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 14:25 uri so bili obveščeni, da je voznica z osebnim avtomobilom v Ormožu zapeljala na večji kamen, ki se je nahajal na vozišču in si poškodovala komplet kolo.

Ob 18:15 uri so bili obveščeni, da na območju Huma nevaren pes napada sprehajalce. Patrulja je ob prihodu na kraj ugotovila, da se je spuščen pes nahajal na dvorišču stanovanjske hiše skupaj z lastnikom, zato so ga opozorili po Zakonu o zaščiti živali.

Ob 20:10 uri so na parkirnem prostoru pred gradom v Ormožu, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z materialno škodo, kjer je neznani voznik zaradi nepravilnega premika z neznanim vozilom trčil v pravilno parkirano vozilo. Opravljen je bil ogled kraja prometne nesreče. Za storilcem prekrška poizvedujemo. Ob izsleditvi bo povzročitelju izdan plačilni nalog.

Napoved aktivnosti za četrtek dne 18. 4. 2013:

­Nadaljevali bomo z izvajanjem aktivnosti v zvezi akcije »Speed«, katera poteka v času od 15. 4. 2013 pa do 21. 4. 2013. V tej zvezi bomo policisti izvajali meritve hitrosti v povečanem obsegu, kot sicer s poudarkom na kritičnih odsekih, kjer smo v preteklosti beležili prometne nesreče.

Občane obveščamo, da je vsakodnevna naloga ormoških policistov tudi varovanje slovenske državne meje, katera je hkrati zunanja Schengenska meja Evropske unije. Danes se bo v varovanje meje poleg policistov na tleh, vključil helikopter Letalske enote Policije. Ob tem občane naprošamo, da v kolikor razpolagajo z informacijami oziroma sumom, ki kaže na pojav nedovoljenih prestopov državne oziroma evropske meje, da to sporočijo na Policijsko postajo Ormož, na telefon 741 08 50.

PRIPRAVILA:
Dušan Leben, policist I
in Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšpektor II