Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7:00 ure, dne 29. 5. 2013, do 7:00 ure dne 30. 5. 2013, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

SREDA 29. 5 . 2013
Ob 8:18 so posredovali na Gomili pri Kogu, kjer je prišlo do poškodbe tovornega vozila, s katerim je voznik trčil v vejo, katera je visela preko vozišča.

Ob 9:48 so v Lačavesi obravnavali na lokalni cesti prometno nesrečo z materialno škodo. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 13:57 so bili obveščeni o najdbi denarnice z dokumenti. Policista sta najdeno denarnico prevzela in jo vrnila lastniku.

Ob 16:44 so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na Humu. Policista sta ugotovila, da je sosed kričal nad soseda, ga zmerjal in proti njemu metal lesene količke. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 17:07 so bili obveščeni, da ima prijavitelj v Miklavžu poškodovano ograjo ob hiši. Ugotovljeno je bilo, da je neznani voznik v dopoldanskem času trčil v ograjo in s kraja odpeljal, ne da bi nudil svoje podatke lastniku. Opravljen ogled kraja, z zbiranjem obvestil ugotovljen povzročitelj, Po vseh zbranih obvestili sledi ustrezen ukrep.

Ob 17:29 so bili obveščeni o sosedskem sporu v Senešcih. Ugotovljeno je bilo, da ne gre za kršitev javnega reda in miru.

Ob 19:06 so bili obveščeni o travniškem požaru v Ormožu, v bližini bolnice. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do tlenja na starejšem drevesu, verjetno zaradi otroške igre. Materialna škoda ni nastala. Dogodek zaključen z uradnim zaznamkom.

Ob 23:30 uri so opravili ogled kraja prometne nesreče dogodek na lokalni cesti v Trnovcih. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Napoved aktivnosti za četrtek dne 30. 5. 2013:

– ob rednem delu bomo opravljali kontrolo prometa. Do konca meseca je še vedno poudarek na kršitvah kolesarjev in voznikov, ki ogrožajo kolesarje.
PRIPRAVILA:
Mitja Tramšek, policist I
in Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšpektor II