Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 dne 26. 5. 2023 do 7.00 dne 29. 5. 2023 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 26. 5. 2023
Ob 12.30 smo v naselju Hardek kontrolirali voznika kolesa, odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal 0,60 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kolesarju je bila prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

SOBOTA 27. 5. 2023
Ob 19.23 so policisti kontrolirali voznika traktorja, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.31 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Voznik je bila prepovedana nadaljnja vožnja, začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

NEDELJA 28. 5. 2023
Ob 2.40 so policisti kontrolirali voznika, kateremu je bil v postopku odrejen preizkus z elektronskim alkotestom. Rezultat preizkusa je pokazal 0.31 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, začasno odvzeto začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izrečena globa.

Ob 17.52 so bili obveščeni o prometni nesreči III. kategorije na lokalni cesti v naselju Vičanci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik traktorja zaradi neupoštevanja pravil o prednosti zapeljal na lokalno cesto in zaprl pot vozniku motornega kolesa, kateri je zaradi tega moral zavirati in ob tem padel s motornim kolesom v obcestni jarek. Voznik motornega kolesa je zadobil lahko telesno poškodbo, sopotnica na motornem kolesu pa hudo telesno poškodbo. S reševalnim vozilom sta bila odpeljala v Splošno bolnišnico na Ptuju. Zoper voznika traktorja bomo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 29. 5. 2023:
– v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko nedovoljeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, idr.).

Pripravili policisti PP ORMOŽ