Iz vsebine:
Na pobudo Lokalnega odbora Gibanja SVOBODA je minuli petek v konferenčni sobi dvorca Jeruzalem ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano IRENA ŠINKO s sodelavci z ministrstva in Uprave za varno hrano veterinarstvo in varstvo rastlin, predstavila ukrepe v boju proti širjenju zlate trtne rumenice. Na predstavitvi se je zbrala vrsta vinogradnikov, strokovnjakov, ter predstavnikov lokalnih skupnosti – med katerimi je bil tudi ormoški župan Danijel Vrbnjak:

2. Operacija S kolesom v šolo spodbuja ozaveščanje pomena varovanja okolja in prilaganja na podnebne spremembe s tem, da promovira tako-imenovani: zeleni prihod v šolo tako šolarjev, kot tudi njihovih učiteljev.
Razvojno raziskovalni center RRC Ormož s partnerji, je projekt predstavil na tiskovni konferenci v torek:

3. V Podgorcih so minuli petek svečano razglasili rezultate 46.ocenjevanja vin, ki je potekalo konec aprila. Najvišje priznanje VELIKO AMFORO je za Laški rizling 2011 osvojilo Vinogradništvo Gorjak iz Stanovna. Razglasili pa so tudi prvake letnika rednih trgatev, sortne prvake in prvake zvrsti. Najboljšim vinom domačih vinogradnikov pa so podelili tudi pokale Krajevne skupnosti:

4. Sredi maja je v Ormožu potekala DRUGA mednarodna mini likovno/fotografska kolonija z naslovom “Skrivnostni okusi ormoške kulinarike”! Kolonija s pomočjo donatorjev poteka v organizaciji domačega Likovno-kulturno-umetniškega društva LIKUDO. Kolonija je potekala na lokaciji ormoškega gradu:

5. 13.in 14. maja je v Središču ob Dravi potekala 6. Mednarodno dirka starodobnih dirkalnih motociklov Slovenija Classic TT za Veliko nagrado Središča ob Dravi in za državno prvenstvo Hrvaške. Prvi dan, v soboto, so potekali prosti treningi, drugi dan, v nedeljo pa kvalifikacije in dirka…