PONEDELJEK 20. 11. 2017

Ob 7.55 smo bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Ugotovljeno je bilo, da je neznani voznik neznanega vozila v času od 16.00 ure dne 19.11.2017 do 07.30 ure dne 20.11.2017 trčil v vogal stavbe podjetja na Hardeku in s kraja odpeljal, ne da bi oškodovanem nudil podatke.
Prosimo morebitne očividce te nesreče, da pokličejo na Policijsko postajo Ormož ( 02 7410850 ) ali na številko 113.

Ob 8.30 smo bili obveščeni, da po naselju Lahonci pogosto nenadzorovano hodita dva psa. Prav tako sta bila psa tudi danes na cesti, kar predstavlja nevarnost za otroke in ostale. Ugotovljeno je bilo, kdo je lastnica psov in smo ji izdali plačilni nalog po Zakonu o zaščiti živali.

Ob 9.20 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Podgorcih. Ugotovljeno je bilo, da je do kršitve javnega reda in miru prišlo na Ptuju, kjer je prijavitelj zaposlen, tam pa ga je žalil in verbalno napadal kršitelj. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

TOREK 21. 11. 2017:

Ob 14:05 uri smo na PP sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja Goljufije. Po zbranih obvestilih sledi podaja kazenske ovadbe na pristojno okrožno državno tožilstvo.

Ob 16:15 uri smo bili policisti napoteni na območje naselja Krčevina, kjer je neznani storilec iz garaže odtujil motorno žago. Po zbranih obvestilih sledi podaja kazenske ovadbe na pristojno okrožno državno tožilstvo.

Ob 17:30 uri smo bili obveščeni, da je na območju naselja Spodnji Ključarovci voznik trčil v divjad- fazana, ter si pri tem poškodoval vozilo. Na kraju so policisti ugotovili, da voznik in vozilo izpolnjujeta pogoje za udeležbo v cestnem prometu, zato je bilo vozniku izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 19.49 smo v Cvetkovcih obravnavali dogodek. Voznik osebnega avtomobila je povozil srno in si poškodoval vozilo

Ob 20.20 smo bili obveščeni o dimniškem požaru v kraju Vuzmetinci. Gasilci PGD Miklavž pri Ormožu in PGD Hermanci so na kraju poskrbeli, da ni prišlo dejansko do požara, ampak so se le segrele saje zaradi zamašenega dimnika. Materialna škoda je minimalna.

Ob 23.07 smo bili poslani na regionalno cesto Koračice – Ljutomer, kjer je neznanec izpulil nekaj količkov za označevanje vozišča v zimskem času. Količke sta policista odstranila z vozišča, obvestili pa smo CP Ptuj, kateri bodo le te postavili nazaj.
PRIPRAVILI POLICISTI PP ORMOŽ