TOREK 21. 12. 2021

Ob 16.11 so v Godenincih imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu smo zasegli vozilo, saj je vozil z neveljavnim vozniškim dovoljenjem. Zoper kršitelja smo napisali Obdolžilni predlog, katerega bomo poslali na pristojno sodišče.

SREDA 15. 12. 2021
Ob 14:15 smo na regionalni cesti v naselju Pavlovci kontrolirali voznika osebnega avtomobila, med postopkom je alkotest pokazal 0,76 mg/l alkohola v izdihanem zraku, vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, odvzeto vozniško dovoljenje ter odrejeno pridržanje po določilih Zakona o pravilih v cestnem prometu. Zoper kršitelja bomo podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu.

Napoved aktivnosti za četrtek dne 23. 12. 2021:
– v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, zimska oprema idr.).
– prav tako bodo policisti na terenu dajali poudarek na spoštovanju odlokov o zajezitvi širjenja virusa COVID-19.

Pripravili policisti PP ORMOŽ