Policisti policijske postaje Ormož smo ob opravljanju rednih nalog, v času od 7. ure dne
21. 5. 2015, do 7. ure, dne 22. 5. 2015, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

ČETRTEK 21. 5. 2015

Ob 9:05 uri smo sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja Tatvine. Po vseh zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da do kaznivega dejanja prišlo na območju druge Policijske enote, zato bomo zadevo odstopili v nadaljnjo obravnavo pristojni enoti.

Ob 10:00 uri smo bili obveščeni o tatvini goriva iz tovornih vozil na območju Cvetkovcev. Opravljen ogled kraja, evidentirano kaznivo dejanje Tatvine. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na Okrajno državno tožilstvo.

Ob 13:56 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči na območju Podgorcev. Patrulja na kraju ugotovila, da je povzročitelj odpeljal s kraja. Do nesreče je prišlo zaradi nepravilnega vključevanja v promet. Povzročitelj kasneje izsleden, s katerim je bil opravljen preizkus alkoholiziranosti. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0.75 mg/g alkohola v izdihanem zraku.
Zoper povzročitelja bomo na Okrajno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Ob 14:35 uri smo na Policijski postaji bili s strani občanke obveščeni o grožnjah s strani bivšega partnerja na območju Podgorcev. Po zbranih obvestilih bomo zadevo ustrezno zaključili.

Ob 21.39 uri smo obravnavali povoženje divjadi izven naselja Vitan, kjer je voznik osebnega vozila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Ob 05.14 uri smo obravnavali povoženje divjadi izven naselja Krčevina Ormožu, kjer je voznik osebnega vozila trčil v srno in si poškodoval vozilo.

Napoved aktivnosti za vikend:
– do 31. 5. 2015 poteka poostren nadzor v cestnem prometu “VARNOST KOLESARJEV”;
– do 24. 5. 2015 poteka poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov
– ob rednem delu bomo opravljali meritve hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti.

Želimo vam lep in prijeten, predvsem pa varen vikend.
PRIPRAVILA:
Dušan Leben, policist i
in Edvard Cvetko, komandir