Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 dne 23. 3.  2023, do 7.00 dne 24. 3. 2023,  obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

 

ČETRTEK 23. 3. 2023

 

Ob 9.32 so policisti obravnavali prometno nesrečo I. kategorije in pobegom, katere povzročitelj je tuji državljan. Zoper povzročitelja bo uveden prekrškovni postopek

 

Ob 9.35 so policisti obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer se je ena oseba nedostojno vedla do druge oseba. Kršitelju so policisti izdali plačilni nalog.

 

Ob 11.20 uri so policisti zaradi vožnje po vplivom alkohola odredili pridržanje za voznika mopeda, katerega preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,6 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

 

Ob 15 .50 so policisti zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja vozniku mopeda opravili zaseg vozila. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,31 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bil odrejen hitri test za prepoznavo prepovedanih drog, kateri je pokazal pozitiven rezultat na prepovedane droge. Vozniku je bil odrejeni strokovni pregled v ZD Ormož, katerega je   odklonil. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog, sledi pa tudi obdolžil ni predlog.

 

Ob 16.40 uri so policisti v postopku z osebo opravili zaseg posušenih rastlinskih delcev, zaradi suma na prepovedano drogo. Po prejeti analizi sledi ustrezni ukrep.

 

 

Napoved aktivnosti za petek 24. 3. 2023 in vikend:

  • v kolikor bi opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko nedovoljeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
  • opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok     prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.).

Pripravili policisti PP Ormož