Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 ure dne 30. 7. 2020, do 7.00 ure dne 31. 7. 2020, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

ČETRTEK 30. 7. 2020

Ob 8:30 uri smo hrvaškim varnostnim organom na MP Zavrč predali/izročili državljana Maroka, kateri je v večernem času dne 29.7.2020 nedovoljeno/ilegalno vstopil v Republiko Slovenijo na t.i. zeleni meji izven naselja Središče ob Dravi.

Ob 9:02 uri smo bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo z orodjem. Neznani storilec si je protipravno prilastil kosilnico na nitko in jo odnesel neznano kam. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na državno tožilstvo.

Ob 15:50 uri smo na zaprosilo sosednje enote opravili zaslišanje osumljenca KD Grožnje.

Ob 16:13 uri smo na zaprosilo PP Šentjur, opravili zbiranje obvestil, v zvezi pri njih pogrešane osebe.

Ob 16:15 uri se je na PP oglasil občan, ter prijavil SMS grožnje po mobilnem telefonu. Zadevo smo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 16:33 uri je lastnik parkiranega skuterja prijavil tatvino reg. Tablice. Evidentirano je bilo KD Tatvine, kasneje pa se je reg. tablica našla pri pregledu samega naselja. Sledi poročilo na državno tožilstvo.

Ob 19:42 uri smo obravnavali kršitev javnega reda in miru. In sicer sta se sprli in fizično med sabo obračunali dve osebi. Policisti so obema kršiteljema izdali plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.

Ob 20:00 uri smo nudili pomoč PP Podlehnik pri obravnavi prijetih 25 ilegalnih pribežnikov in sprovajalca.

Drugih varnostno zanimivih dogodkov nismo obravnavali.

Napoved aktivnosti za petek dne 31. 7. 2020 in vikend:
– Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel);

PRIPRAVILA:
Franc Lesjak, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir