Policisti policijske postaje Ormož smo ob opravljanju rednih nalog, v času od 7. ure dne
5. 2. 2015, do 7. ure, dne 6. 2. 2015, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

ČETRTEK 5. 2. 2015
Ob 9:38 smo bili obveščeni o delovni nesreči v prostorih nekdanje TSO na Opekarniški cesti v Ormožu. Delavec si je pri vzdrževalnih delih hudo poškodoval desno roko. Na kraju je bila tudi ekipa NMP iz ZD Ormož, katera ga je odpeljala v SB Ptuj, kjer je ostal na zdravljenju. Ogleda se je udeležil tudi delovni inšpektor. Zadevo bomo zaključili s poročilom na pristojno državno tožilstvo.

Ob 17:28 uro smo bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije s pobegom na Dobravski ulici v Ormožu. Na kraju in po zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega premika z vozilom, trčil v dva pešca, katera sta pri tem zadobila lahke telesne poškodbe in sta iskala zdravniško pomoč v Zdravstvenem domu Ormož. Voznik osebnega avtomobila je po krajšem pogovoru z udeležencema odpeljal s kraja nesreče neznano kam. Ko bo vozilo in voznik izsleden, bo zoper povzročitelja izveden ustrezen ukrep.

Ob 19:24 uri smo bilo obveščeni, da je na Ptujski cesti v Ormožu obležal neznan moški. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je na pločniku zaradi opitosti obležal. Prisotni na kraju, so mu poskrbeli prevoz s taksijem, kateri ga je nato odpeljal proti domu.

Ob 20:24 uri smo bili obveščeni, da gost v lokalu v naselju Bresnica razgraja in žali ostale goste. Ob prihodu na kraj je bilo ugotovljeno, da je kršitelj isti moški, kateri je pred tem obležal na pločniku v Ormožu. Zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru mu je na kraju bil izdan plačilni nalog in napoten domov na počitek.


Napoved aktivnosti za vikend:

med 2. 2. 2015 in 15. 2. 2015 potekajo poostrene aktivnosti za večjo varnost pešcev v cestnem prometu;
ob rednem delu bodo policisti opravljali meritve hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti, ter spoštovanje določil obvezne zimske opreme vozil.

PRIPOROČILA ZA VOŽNJO V ZIMSKIH RAZMERAH IN POZIMI:
hitrost vozila zmanjšajmo in jo prilagodimo razmeram ter stanju vozišča,
povečajmo varnostno razdaljo med našim vozilom in vozilom, ki vozi pred nami,
zavirajmo narahlo in po potrebi postopno, z večkratnim pritiskom na stopalko,
ne spreminjajmo smeri vožnje sunkovito, saj vsako tako ravnanje lahko povzroči zanašanje vozila. Podobno velja tudi za sunkovito speljevanje,
zelo pomembna je izbira pravilnega prestavnega razmerja, ker lahko premajhna moč na pogonskih kolesih zmanjša učinkovitost vodenja vozila in onemogoči potrebne popravke smeri vožnje, prevelika pa povzroči zdrsavanje pogonskih koles in zanašanje vozila,
vozimo čim bolj enakomerno, brez premočnega pospeševanja ali zmanjševanja hitrosti,
posebej bodimo pozorni na izpostavljene dele ceste, kjer se pogosteje pojavlja poledica,
računajmo z daljšim časom potovanja, zato se od doma odpravimo prej kot običajno,
med vožnjo bodimo zbrani, predvsem pa strpni do drugih udeležencev v prometu. V takih razmerah so še posebej pomembni vozniška kultura, etika in solidarnost

Vsem bralcem portala KTV ORMOŽ želimo miren in varen vikend.

PRIPRAVILA:
Mitja Tramšek, policist I
in Edvard Cvetko, komandir