V času velikonočnih praznikov je Velika Nedelja praznovala svoj praznik. Med prireditvami je bila tudi osrednja proslava, kjer so zaslužnim sokrajanom podelili tudi plakete.

Začetki kraja z imenom Velika Nedelja segajo pred leto 1200, ko je Nemški viteški red križnikov templarjev na prošnjo Friderika Ptujskega – I., na tem kraju na samo velikonočno nedeljo premagal ogre. Ime kraja VELIKA NEDELJA naj bi izviralo prav v počastitev te zmage. Kraj ima nekaj manj kot 300 prebivalcev, je pa Velika Nedelja tudi center krajevne skupnosti, ki zajema 11 naselij: poleg Velike Nedelje še Mihovci, Trgovišče, Senešci, Sodinci, Vičanci, Drakšl, Šardinje, Lunovec, Hajndl in Strmec pri Ormožu.
Svoj krajevni praznik v Veliki Nedelji porazdelijo na več dni in zajema tako športna tekmovanja kot gasilska, druženja ter kulturne dogodke. Višek pa predstavljajo dogajanja, ki so jih pripravili na minuli velikonočni ponedeljek. Še pred proslavo je potekala vedno dobro obiskana velikonedeljska tržnica, kjer so se s številnimi izdelki predstavili domači ponudniki, a tudi društva, ki delujejo v Veliki Nedelji, med temi so bili tudi gasilci Gasilskih društev v Krajevni skupnosti s svojo opremo.
Otrokom pa si bila na voljo napihljiva igrala, ki prav najmlajšim domačinom, a tudi številnim gostom prinesejo veliko veselja. Prazniku v čast pa so v avli kulturnega doma postavili še razstavo z velikonočnimi izdelki, ki so jih izdelali otroci velikonedeljskega in podgorskega vrtca ter učenci velikonedeljske šole.
Osrednja proslava ob krajevnem prazniku se je začela ob 17.uri; pripravila jo je krajevna skupnost v sodelovanju z domačim Kulturnim društvom »Simon Gregorčič, slavnostna govornika sta bil predsednik KS Velika Nedelja JANKO MEŠKO in župan občine Ormož DANIJEL VRBNJAK.
V več kot 820 letih obstoja Velike Nedelje, se je SEVEDA v kraju marsikaj spremenilo. Značilna velikonedeljska veduta ostaja nespremenjena, a se je Velika Nedelja do danes razvila v sodobno vas kjer živijo marljivi ljudje, ki delujejo v številnih društvih in se radi družijo. V KS so ponosni na uspešno zaključene minule investicije, med temi je razširitev in obnova mrliške vežice, sofinanciranje gasilskega doma v Trgoviščih, preplastitve nekaterih cest, odkup prostorov pošte in drugo. A jim tudi načrtov ne manjka.

Osrednja proslava je tudi priložnost za podelitev priznanj zaslužnim krajanom. Letos so podelili zlato in dve srebrni priznanji. Zlato priznanje je prejel Anton Kace, ki se skozi dolgoletno delovanje v različnih društvih izkazuje kot aktiven in požrtvovalen krajev; srebrni priznanji pa sta prejeli Stanislava Gašparič kot aktivistka v Turistično etnografskem društvu Sodinci in drugih društvih, ter Danica Plohl kot nesebična prostovoljka v Krajevnem odboru Rdečega križa Velika Nedelja.