NASLOVNA SLIKA: Na ribiškem tekmovanju za pokal OZVVS Ormož (Foto: Boris vukan)

Avtor prispevka: BORIS VUKAN

Obisk OZVVS Ruše v Ormožu
V soboto, 17. avgusta so nas obiskali člani OZVVS Ruše. Gostom smo predstavili dogodke, ki so se odvili v Ormožu v času vojne za Slovenijo 91, ob tem pa so si ogledali ormoško klet, obiskali oljarno v Središču ob Dravi in prireditve ob Turističnih dnevih na Kogu. Osrednje mesto obiska veteranov iz Ruš je dobil obisk v Frankovcih in ogled zbirke vojaških predmetov, uniform in orožja, ki jo hranita brata Puklavec.

Na srečanju (Foto: Miran Fišer)

Srečanje veteranov v Podgorcih
Veteranski klub OZVVS Ormož je v nedeljo, 18. 8. 2013 pripravili srečanje veteranov in njihovih družinskih članov v Podgorcih pri lovski koči. Pripravili so tekmovanje v kuhanju vojaškega golaža, streljanje z zračno puško, magnetni pikado in streljanje s fračo. Vsi udeleženci so se prijetno počutili, odrasli so tekmovali, pripravljali hrano, izmenjali recepte ali pa kar tako klepeteli. Otroci pa so dali krila domišliji, raziskovali bližnji gozdiček in se poskusili v vožnji s čolnom.

V hladni senčici s prijatelji (Foto: Boris Vukan)

Kuhanje kisle župe na Kogu
Organizatorji Turističnih dnevov na Kogu so nas prijazno povabili na tekmovanje v kuhanju kisle župe.Tekmovanja smo se z veseljem udeležili. OZVVS Ormož je na tekmovanju v soboto, 17. 8. 2013 zastopala ekipa: Ljubica Fišer, Marija Meško in Jožef Bobnjar.

Dišalo je vse naokrog (Foto: Miran Fišer)

Ribiško tekmovanje za pokal OZVVS Ormož
V soboto, 17. 8. 2013 je bilo v Ormožu tradicionalno ribiško tekmovanje za pokal OZVVS Ormož na katerem so sodelovali ribiči veteranskih, policijskih, vojaških in mladinskih ekip. Organizatorji iz Veteranskega kluba OZVVS Ormož so v sodelovanju z RD Ormož pripravili lepo tekmo. Ulov je bil dober, zato ni manjkalo dobre volje in zadovoljstva med udeleženci tekme. Na razglasitvi rezultatov in podelitvi priznanj in praktičnih nagrad za najboljše in družabnem delu, ki je sledil tekmovanju, so veterani obudili spomine na leto 1990 in 91, ko so, kot pripadniki TO občine Ormož prebivali v Ribiškem domu in se pripravljali na obrambo Slovenije.

V akciji .... ( Foto: Boris Vukan)

Zmagovalci ... (Foto: Boris Vukan)