Naslovna slika: SILVA HORVAT – zmagovalka

Tudi letos so se upokojenci občin Ormož, Gorišnica, Sveti Tomaž in Središče ob Dravi v Ormožu pomerili v kegljanju s kroglo na vrvici za pokal Krajevne skupnosti Ormož. Tekmovanja, ki poteka pod pokroviteljstvom občine Ormož, se je udeležilo skupaj 93 upokojencev. Od teh 49 žensk, med katerimi se je najbolje odrezala Silva Horvat iz Društva upokojencev Ormož, ki je podrla 164 kegljev; druga je bila Štefanija Vivot iz Društva upokojencev Središče ob Dravi s 161 podrtimi keglji in tretja Alenka Horvat, prav tako iz DU Središče ob Dravi, ki ji je uspelo podreti 156 kegljev. Med 44 moškimi tekmovalci pa je uspelo največ kegljev, kar 172, podreti Janku Mišku iz Društva upokojencev Velika Nedelja; s 168timi keglji se je na drugo mesto uvrstil Mirko Rajh s 168 podrtimi keglji iz Društva upokojencev Ormož, na tretjem mestu pa je pristal Franc Vrbnjak s 168 podrtimi keglji iz Društva upokojencev Ivanjkovci.

Janko Miško - zmagovalec med moškimi

Kdo jih bo podrl več?

Šest pokalov KS Ormož za šest najboljših tekmovalcev

Zaslužena malica: Tekmovalci DU Sveti Tomaž

Sicer pa so Ormoški upokojenci letos dobili organizacijo 2.državnih športnih iger za upokojence Republike Slovenije v kegljanju s kroglo na vrvici, ki bo na kegljišču ob ormoškem ribniku potekalo 12.septembra.
Športne igre bo DU ORMOŽ organiziralo ob pomoči Pokrajinske zveze društev upokojencev Spodnje Podravje, domače občine in številnih sponzorjev. Trenutno je za tekmovanje prijavljenih 21 ekip iz vse Slovenije. Upokojenci vabijo tudi obiskovalce oziroma „navijače“, namreč pripravljajo tudi nekaj vzporednih športnih in družabnih iger, sploh pa k sodelovanju vabijo tudi različne ponudnike. Na voljo bo namreč kar 10 stojnic, kjer bo gostom možno ponuditi izdeleke pridnih rok. Prireditev se bo pričela ob 9.00 uri z uradnim delom in krajšim kulturnim programom.

Andrej Pučko (levo), predsednik DU ORMOŽ in Mirko Majč (desno), vodja športne sekcije v DU ORMOŽ: Organizacija državnih športnih iger za upokojence je velik zalogaj ....